Wat deed hij het goed gisteravond tijdens de tweede finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv, onze Duncan Laurence. Hij was aan het begin van zijn optreden wat onzeker, maar wist zich goed te herpakken. En dat had effect, want hij wist het met zijn Arcade te schoppen tot de finale van morgen. 

Duncan kon het zelf gisteravond nog amper geloven. "Het is onwerkelijk dat mensen mij blijkbaar willen zien winnen. Ik was ontzettend nerveus voor dit optreden en ben blij dat het zo goed is gegaan," zo vertelde de singer-songwriter tijdens de persconferentie.

Article continues after the ad

'Ik ben een muzikant'

De 25-jarige zanger, die sinds kort in Amersfoort woont, ziet het als een kans om de wereld te laten zien wie hij is. "Voordat dit startte was ik iemand die liedjes schreef in mijn slaapkamer. Dit is een kans om te laten zien wie ik ben als artiest en als mens. Ik ben meer dan een artiest: ik ben een biseksueel, ik ben een muzikant."

'So proud'

AVROTROS, de omroep die het Songfestival uitzendt en de Nederlandse delegatie begeleidt, is erg tevreden: "We are so proud."

 

Goede sfeer

Songfestivalcommentator Cornald Maas liet gisteravond in talkshow Pauw weten dat de sfeer goed is en het hele team van Duncan blij is. "Hij was aan het begin wat onzeker, daarna herpakte hij zich."

"Ik voorzie alweer dat we derde worden en maandag een stille tocht moeten organiseren. We moeten het nog maar zien. Maar als hij de emotie pakt, dan krijgt hij ook stemmen van Moldavië en Armenië. Ik leef geen 44 jaar meer," refereert Maas aan de laatste overwinning van Nederland. 

Finale

Duncan start zaterdag als twaalfde in de eerste helft van de finale, die in twee helften verdeeld zal zijn. De startposities voor die eerste helft lopen van 1 tot en met 13.

De zanger plaatste zich gisteren samen met Azerbeidzjan, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Rusland, Albanië, Macedonië, Malta en Zwitserland voor de finale. Deze is om 21.00 uur te zien via AVROTROS op NPO1. 

Bekijk hieronder het optreden van Duncan terug. 

Bronnen: nu.nl, Twitter
Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in