Goed nieuws voor fans van Grace Kelly! De talloze prachtjurken van de Amerikaanse actrice en prinses van Monaco én stijlicoon of all ages Grace Kelly zijn binnenkort te bewonderen. La Kelly's garderobe wordt geëxposeerd in het Christian Dior Museum. Een expo van onze dromen!

De Amerikaanse actrice en prinses van Monaco Grace Kelly staat in ons geheugen gegrift als schoonheid en stijlicoon. De prinses, die in 1982 plots kwam te overlijden, was groot fan van het Franse modehuis Dior. Sterker nog: ze zwoer bij Dior, zo verscheen ze tijdens haar verlovingsbal in het Waldorf Astoria in New York in een parel van een Dior-jurk en was ze gehuld in een haute couture-stuk van haar geliefde Dior op haar eerste koninklijke portret als prinses Grace van Monaco. De liefde was en is nog steeds wederzijds, want Dior brengt eind deze maand met een (mode)expositie een ode aan hun all time muze. 

Expo: Grace of Monaco, Princess in Dior 

Vanaf 27 april is een groot deel van Kelly’s garderobe te bewonderen in het Christian Dior Museum in de Franse plaats Granville in Normandië. De expositie 'Grace of Monaco, Princess in Dior' bestaat uit maar liefst 85 jurken en vele accessoires. Zelfs brieven en films van de prinses zijn opgenomen in de collectie. Een eerbetoon van Dior aan de overleden prinses: een liefdevol symbool een bijzondere band. 

Article continues after the ad

Mode-historicus Florence Müller kreeg toegang tot het reusachtige archief van het paleis van Monaco, om zo de tentoonstelling samen te stellen. Een enorme eer. Florence vertelde aan WWD: 'Grace Kelly's band met Dior laat zien hoe gezaghebbend het modehuis in die tijd was.'

Voor meer informatie over deze bijzonder (mode)expositie klik hier.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in