De generatiegenoten, topactrices en vriendinnen slaan de handen ineen.

Carice van Houten en Halina Reijn gaan samen een rol spelen in een Nederlandstalige televisieserie, die volgend jaar te zien zal zijn bij BNNVARA. Ze kwamen zelf met het idee voor 'Red Light',  over drie vrouwen die zichzelf verliezen en elkaar vinden in de wereld van prostitutie en mensenhandel. De misdaadserie speelt zich af in Amsterdam en Antwerpen.

Article continues after the ad

Behalve Carice en Halina heeft ook de Belgische actrice Maaike Neuville een hoofdrol in de serie. De drie actrices speelden in 2006 al eens samen in de film 'Ik omhels je met 1000 armen', een verfilming van het boek van Ronald Giphart. Verder in 'Red Light': Koen De Bouw, Geert Van Rampelberg, Ruth Becquart, Sofie Decleir en Jeroen Perceval.

Met een budget van 700.000 euro per aflevering en een topcast wordt er met 'red Light' duidelijk ok op het buitenland gemikt.  "Wat mij aantrekt, is de onafhankelijkheidsstrijd die elk van die vrouwen voeren", zegt Maaike Neuville over haar rol. "Het is de juiste reeks op het juiste moment, voor mij als actrice én voor de tijd waarin we leven." Een mening die ook Van Houten en Reijn delen, zij willen vooral het vrouwelijke perspectief van de serie benadrukken. "Het is een verhaal met enorme urgentie, over vrouwen, seksualiteit en macht."

Foto's © ANP, BNNVARA

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in