Geloof het of niet, maar dit zijn cakes. Maar dan wel voor de ware hondenliefhebber. Want mocht je je afvragen: How much is that doggie in the window? Schrik niet, cakedesigner Emma Jayne Morris vraagt er 350 pond (omgerekend 412 euro) voor.

Article continues after the ad

 

Maar dan heb je ook wat!

 

Zonde om te eten
Emma Jayne Morris (46) uit Zuid-Wales maakt de levensechte honden van vanillecake, fondant en suikerglazuur. De cakes lijken zo echt, dat mensen vaak van een afstandje denken dat het om levende viervoeters gaat. Maar je kunt ze toch echt eten, al is dat bijna zonde (ook van het geld...). Klanten vragen Emma zelfs hoe ze het in hemelsnaam over hun hart moeten verkrijgen om het mes in de creaties te zetten. 

Twee dagen werk
Haar laatste wapenfeit is een 'Kerstcake' (zie eerste foto hieronder) met twee bulldogs op een kerstkussen in de hoofdrol. De honden bestaan echt, Bear en Duchess zijn de viervoeters van een familielid. Het moeilijkste van al het werk? "De cake modelleren, daar gaat veel werk in zitten." Emma baseert zich daarbij op foto's die van verschillende hoeken zijn genomen. "Maar als ik dat eenmaal achter de rug heb, sta ik echt te genieten." Wel twee dagen lang, want zoveel tijd is de cake goddess kwijt aan zo'n exclusief hondenkunstwerk.

Topcadeau
"De complimenten die ik krijg, maken me extra trots. Dan kan ik niet wachten om met een volgende cake te beginnen." Het meest trots is Emma op de husky, "die maakte ik speciaal voor een verjaardag." Nou, dan weten wij wel wat het mooiste cadeau was.

Bekijk hieronder een paar van de prachtige resultaten.

Lees ook: 6 recepten voor een feestelijke 5 december

 

Bron: Daily Mail