Geloof het of niet, maar dit zijn cakes. Maar dan wel voor de ware hondenliefhebber. Want mocht je je afvragen: How much is that doggie in the window? Schrik niet, cakedesigner Emma Jayne Morris vraagt er 350 pond (omgerekend 412 euro) voor.

 

Maar dan heb je ook wat!

 

Zonde om te eten
Emma Jayne Morris (46) uit Zuid-Wales maakt de levensechte honden van vanillecake, fondant en suikerglazuur. De cakes lijken zo echt, dat mensen vaak van een afstandje denken dat het om levende viervoeters gaat. Maar je kunt ze toch echt eten, al is dat bijna zonde (ook van het geld...). Klanten vragen Emma zelfs hoe ze het in hemelsnaam over hun hart moeten verkrijgen om het mes in de creaties te zetten. 

Twee dagen werk
Haar laatste wapenfeit is een 'Kerstcake' (zie eerste foto hieronder) met twee bulldogs op een kerstkussen in de hoofdrol. De honden bestaan echt, Bear en Duchess zijn de viervoeters van een familielid. Het moeilijkste van al het werk? "De cake modelleren, daar gaat veel werk in zitten." Emma baseert zich daarbij op foto's die van verschillende hoeken zijn genomen. "Maar als ik dat eenmaal achter de rug heb, sta ik echt te genieten." Wel twee dagen lang, want zoveel tijd is de cake goddess kwijt aan zo'n exclusief hondenkunstwerk.

Topcadeau
"De complimenten die ik krijg, maken me extra trots. Dan kan ik niet wachten om met een volgende cake te beginnen." Het meest trots is Emma op de husky, "die maakte ik speciaal voor een verjaardag." Nou, dan weten wij wel wat het mooiste cadeau was.

Bekijk hieronder een paar van de prachtige resultaten.

Lees ook: 6 recepten voor een feestelijke 5 december

 

Bron: Daily Mail

 

Op 25 tot 30 plekken kun je een dit weekend kennismaken met verschillende wijnen uit alle hoeken van de wereld. Daarbij snoep je natuurlijk van de bijbehorende culinaire hoogstandjes.

Elke Wine Spot – o.a. het Okura, de Foodhallen, Chateau Amsterdam en L’Atelier du Champagne – biedt een speciaal opgesteld wijnprogramma aan.

Met als afsluiting een Festival in de Westergasfabriek, maar wij vermoeden dat we dan al ergens zijn blijven hangen waar het ook goed toeven is.

Weten welke (wijn)bars er allemaal meedoen:  Amsterdam Wine Festival

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Er waait een nieuwe wind door het Rotterdamse Amarone (1 Michelinster) sinds Jan van Dobben volledig eigenaar is. Tel daar een restyling bij op en dit restaurant is een nieuwe kennismaking waard! Dus togen wij naar de Rotterdamse Meent voor een avondje fijnproeven en dat werd het.

1. De restyling

Je zou er bijna aan voorbij lopen, maar zoals Rotterdammers meer van daden dan woorden zijn, is roeptoeteren ook niets voor hen.

Bij binnenkomst valt de rust op en waar Amarone in voorgaande jaren een tikkie oubollig was, is er nu een meer strakke stijl. De spiegels aan de wand geven een ruimtelijk effect en de tafels staan op een prettige afstand van elkaar. Luistervinken maken hier geen kans.

2. Het eten

Van Dobben's liefde voor de Japanse keuken geeft een subtiele twist aan de Franse gerechten. Spannend! We laten de keuze aan de Chef en gaan voor het 4-gangen menu.

3. De wijnen

De wijn die zijn Japanse vrouw Yoshiko erbij schenkt, combineren subliem. Zij verdiende haar wijnsporen in de Elzas bij restaurant l’Arnsbourg (3 Michelinsterren) en werd uitgeroepen tot de 's lands beste Wijn-Spijsspecialist in 2015.

Wij laten de wijnkeus daarom maar wat graag aan haar over waarop zij een Meursault  ontkurkt met zo’n fijne diepte en nasmaak dat het de druivennat zich moeiteloos aanpast aan het diner, we kunnen er wel van blijven drinken.

Dat van Dobben graag de Franse en Japanse keuken mixt en matcht, merk je het beste bij het tussengerecht van gestoofde kalfswang dat een feestje danst op onze smaakpapillen.

Verschillende bereidingen van ui met een zweem van umami… We kunnen er gerust een pan van op, maar genieten zit ook in de dosering en die is goed.

Natuurlijk ontbreekt de truffelrisotto niet. De specialiteit van het huis is gelukkig niet te zwaar en smaakt naar meer. Dat komt in de vorm van een heerlijk anjou-duif, perfect gegaard en rijk van smaak. De bavette die door de tafelgenoot als vervanging werd gevraagd is ook uitstekend.

Dit alles wordt omlijst door fijne amuses, een fris (pré-)dessert en fijne snoeperij bij de koffie.

Ook opvallend

Waar veel restaurants tegenwoordig best wat moeite hebben met de personele bezetting, is daar bij Amarone geen sprake van. Er is altijd wel iemand in de buurt met aandacht voor onze tafel, fijn!

Verder valt ons de muziek en verstaanbaarheid op. Die zijn beide heel goed. Jazzy versies van moderne nummers zijn de perfecte achtergrondmuziek voor een goed gesprek.

De nieuwe kennismaking is uiterst goed bevallen, Amarone kan zó weer een jaar of 10 vooruit met hun prettige Frans-Japanse mix van smaak, klasse en service. The best of both worlds. Een aanrader!

Praktisch

Meent 72-a, Rotterdam

010-4148487

Open voor lunch van ma t/m vr van 12:00 tot 14:00

Open voor diner ma t/m za van 18:00 tot 21:30

restaurantamarone.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in