De zogenoemde plooirok of rokerslijntjes: dat zijn die verticale rimpeltjes die rondom de mond zitten, vooral tussen neus en bovenlip. En dat is echt niet altijd aan roken te wijten. Ook vrouwen die nooit gerookt hebben, kunnen door die lijntjes geplaagd worden. Hoe kom je eraan? en vooral: Hoe kom je er vanaf?

Voorkomen is lastig. Ze ontstaan door de combinatie van spiersamentrekking en algehele huidveroudering, zoals verlapping en de afname van collageen en elastinevezels in de huidlagen.

Vaker een speciale lippencrème of een ‘volumegevend’ wondermiddel gebruiken, zet geen permanente zoden aan de dijk helaas. Het houdt de huid iets zachter en gladder, maar als die rimpeltjes er eenmaal zitten, laten ze zich niet zomaar wegsmeren. Bij klinieken zijn er verschillende behandelingen waardoor rimpels enkele maanden tot zelfs jaren minder aanwezig zijn.

Botox

Er zijn artsen die het aandurven om een heel klein beetje botox vlak boven de lip in te spuiten, in de kringspier van de mond. Dat heeft wel een risico. Als er een fractie teveel wordt gebruikt, kan het de mond verlammen waardoor je een aantal maanden lastig praat, drinkt en eet. Laat rokerslijntjes daarom nooit 'even meepakken' als je in een andere zone botox laat prikken en check ook even in hoeverre de arts ervaring heeft op dit gebied.

Fillers

Gebruik van fillers ligt meer voor de hand. Injectables op basis van hyaluronzuur (Juvéderm Volbella en Ultra of Restylane) bijvoorbeeld, zowel voor het gladstrijken van de lijntjes als het vullen van de lip. 

Een volumineuze lip is in Nederland op het moment de trend. Cosmetisch arts Annemarie van Rosmalen van de Van Rosmalen Kliniek: "We zien de laatste tijd echt een toename aan vraag naar fillers. Vooral ook onder jonge vrouwen. Vaak nemen ze een foto mee van een celebrity met het verzoek: zo wil ik het ook. Maar het is natuurlijk vrijwel onmogelijk om van een 2D lip op een plaatje diezelfde lip 3D te maken. Het resultaat ziet er echt altijd anders uit dan op de foto, zeker vanaf de zijkant. Het moet ook kloppen bij de rest van je gezicht om ‘duck lips’ te voorkomen. Zoek daarom een arts die het less-is-more-principe hanteert. Liever eerst iets minder en later bijvullen, dan in één keer te veel". 

Laser

Heb je opvallend diepe rimpels rondom de mond en tekenen van zonschade (pigmentvlekken), dan kun je ook een laserbehandeling overwegen. Hier hangt wel een hoger prijskaartje aan (vanaf € 800,-). Daarnaast loop je een week met een korst onder je neus, omdat de bovenlaag van de huid verwijderd wordt. Voordeel: fractional laser geeft vaak wel een zichtbaar gladder en langdurig (jarenlang) resultaat.

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Van mascara tot conditioner, we hebben zo onze gewoontes. En daarbij denken we er helemaal niet aan of we het product wel helemaal optimaal gebruiken. Deze 11 producten gebruik je anders dan je dacht. We leren elke dag weer wat!

1. Poederkwast

Je gebruikt ‘m waarschijnlijk wel goed, maar maak je ze ook wel eens echt goed schoon? Zeker bij een gevoelige huid kunnen de bacteriën die tussen de kwastharen gaan zitten, zorgen voor rode vlekjes.

2. Mascara

Zelfs de duurste long-lasting-lash-thickening-super-coating mascara komt niet tot z’n recht als je het niet goed aanbrengt.

In plaats van dat je met het borsteltje gewoon langs je wimpers strijkt, kun je het borsteltje beter voorzichtig tegen je wimpers aan houden, zo dicht mogelijk bij het ooglid en voorzichtig, langzaam heen en weer bewegend (wiebelend) naar het uiteinde van je wimper bewegen.

Zo worden je wimpers veel beter bedekt en krijg je maximaal volume.

3. Haarolie

Als je gewoon wat olie op je handen doet en vervolgens met die handen door je haar gaat, zorg je er alleen maar voor dat je haar vet wordt (en oogt).

Doe in plaats daarvan een paar druppeltjes in je handpalm en verdeel goed over beide handpalmen. Hierdoor komt de olie ook een beetje op temperatuur.

Ga vervolgens met een licht draaiende/grijpende beweging door je haar vanaf de middellengte tot de punten. Zorg dat er geen olie op je hoofdhuid komt, die maakt al haar eigen olie aan, dus dat wordt dan een beetje dubbelop.

4. Poriën-strips/Neusstrips

Weinig dingen geven meer voldoening dan met een neusstrip de mee eters van je neus verwijderen.

Natuurlijk pak je heus wel een mee eter mee als je zo’n neusstrip gebruikt, maar die andere grijzige puntjes die op de strip achterblijven, zijn geen vuil, maar talg. En je poriën hebben dat nodig.

Verwijder je het talg uit de poriën dan maak je juist alleen maar plaats voor vuil. En dat zorgt uiteindelijk voor alleen maar meer mee eters.

5. Droogshampoo

Als je het gebruikt, dan doe je dat vaak op het moment dat je ziet dat het nodig is. Dan ben je eigenlijk te laat. Je kunt met droogshampoo je haar een frisse, schone look geven.

Als je het in je haar doet voordat je gaat slapen, heb je ’s ochtends het meeste affect van het product. Gebruik je het na het sporten? Keer dat om en verdeel de droogshampoo over je haar vóórdat je de gym in gaat. 

6. Wenkbrauwpotlood

Kleur je wenkbrauwen niet in, maar ‘teken’ met kleine veegjes, alsof elk streepje een wenkbrauwhaartje is. Dat geeft een veel natuurlijker look.

7. Haarborstel

Gedachteloos de borstel door je lange haar halen om klitten weg te krijgen? Liever doe je dat voortaan andersom.

Pak een pluk haar vast en borstel het haar in delen, van je hand tot het uiteinde van je haar. Als je dat goed geborsteld hebt, borstel je het haar wel helemaal door. Op deze manier breekt je haar minder snel.

8. Haarspeldjes

Wait what? We gebruiken haarspeldjes blijkbaar verkeerd om.

De speldjes zijn bedoeld met de open kant naar beneden te gebruiken. Het gegolfde uiteinde 'grijpt' het haar vast en houdt het op z'n plaats.

9. Wimperkruller

Zorg er ten eerste voor je je kruller regelmatig schoonmaakt, omdat je het zo dichtbij je oog gebruikt. Daarnaast krul je je wimpers vóórdat je mascara aanbrengt en niet andersom.

10. Parfum

Snel een spuitje op je pols, en beide polsen tegen elkaar wrijven? Dat zorgt eigenlijk alleen maar voor verwarming van de parfum waardoor het sneller vervliegt.

Doe eens een spuitje in je haar bijvoorbeeld, daar heb je veel langer plezier van.

11. Conditioner

Verdeel jij conditioner over je haar alsof het shampoo is? Niet meer doen. De olie in het product in combinatie met de natuurlijke olie op je hoofdhuid, zorgt ervoor dat je haar juist sneller vet wordt.

Beter breng je de conditioner aan vanaf halverwege je haarlengte tot de puntjes. Laat een paar minuten zitten, spoel het uit en je haar blijft veel langer schoon.

Bron: HealthWay. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in