Een gezond voedingspatroon met veel groente en fruit zorgt er mogelijk voor dat vrouwen minder rimpels in hun gezicht krijgen. Bij de heren is juist geen verschil te zien tussen mannen met een gezond en ongezond voedingspatroon.

Arts-onderzoeker Selma Mekić van het Erasmus MC deed onderzoek onder 2.753 Rotterdamse 50-plussers. Haar bevindingen zijn gepubliceerd in het Journal of the American Academy of Dermatology. 

Vrouwen rimpelen anders dan mannen

Uit eerder onderzoek was al gebleken dat rimpelvorming bij vrouwen van andere factoren afhankelijk is dan bij mannen. Daarom onderzocht ze 1.140 mannen en 1.613 vrouwen. Beide groepen werden apart onderzocht.

Bij deelnemers die hoog scoorden op gezonde voeding als fruit, groenten en vis, en laag op vlees, suikers, verzadigde vetten en alcohol en nam het percentage rimpels significant af. Maar dat gebeurde alleen bij vrouwen. Dat percentage werd gemeten met een speciale 3-D opname. 

Alcohol

Vrouwen die het mediterrane dieet (veel groente en fruit, weinig vlees, veel vis en dagelijks een glas wijn) volgen, hebben niet significant minder rimpels dan vrouwen die er een minder gezond voedingspatroon op nahouden.

"Het lijkt erop dat de alcohol het effect van de gezonde voeding teniet doet als het gaat om rimpelvorming.", volgens Mekić.

Bron: NU.nl Beeld: ©Capital Photos/ Frank van Beek, fotograaf Benelux Press

 

Caroline Tensen vond het weer eens tijd voor een ander kapsel en daarom mocht vaste haarstylist Leco van Zadelhoff d'r haar weer onder handen nemen. Over het resultaat is iedereen enorm te spreken.

Leco, die koos voor de zogenoemde pixie cut (heel kort koppie) plaatste een foto van Caroline met d'r nieuwe lokken op Instagram.

'You rock every kapsel'

In rap tempo regende het positieve reacties. 'Pittiger en veel vlotter. Het staat je geweldig, Caroline.' En: Wow, you rock every kapsel!', zijn nog maar een paar van de vele positieve geluiden. 

 

Lets go pixie voor @carolinetensen .... #lecolook #shorthair #shorthairrocks

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff ␤ (@lecolook) op

Voordelen

De presentatrice heeft al jarenlang een kort kapsel, maar weet ons elke keer weer te verrassen. Wist je trouwens dat er heel veel voordelen aan een kort koppie zitten? Zo zit je haar sneller in model, is het eerder droog en is het gezonder dan wanneer je lang haar hebt.

Andere kleuren

Verder vallen je ogen ook veel meer op als je kort haar hebt. Daarnaast kun je ook vaker van kleur veranderen dan vrouwen die lang haar hebben. Je haar blijft veel gezonder. En daarnaast heb je veel minder shampoo en conditioner nodig, scheelt ook weer een hele hoop. 

Bekijk hieronder nog een aantal beroemde korte kapsels.

Actrice Robin Wright (52)

Actrice Jamie Lee Curtis (59)

Actrice Meg Ryan (56)

Actrice Jane Fonda (80)

Kortwieken?

En al overtuigd? Ook tijd voor een korte coupe?

Bron: Instagram Beeld: ANP/Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

 

Maak je vakantielook compleet met beachwaves in je haar. Make-up artist Carmen Zomers legt je in een snelle video uit, hoe je dat doet.

Beauty by Carmen:

Meer beautyvideo's van Carmen bekijken? Dat kan op Margriet.nl

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in