Een gezond voedingspatroon met veel groente en fruit zorgt er mogelijk voor dat vrouwen minder rimpels in hun gezicht krijgen. Bij de heren is juist geen verschil te zien tussen mannen met een gezond en ongezond voedingspatroon.

Arts-onderzoeker Selma Mekić van het Erasmus MC deed onderzoek onder 2.753 Rotterdamse 50-plussers. Haar bevindingen zijn gepubliceerd in het Journal of the American Academy of Dermatology. 

Vrouwen rimpelen anders dan mannen

Uit eerder onderzoek was al gebleken dat rimpelvorming bij vrouwen van andere factoren afhankelijk is dan bij mannen. Daarom onderzocht ze 1.140 mannen en 1.613 vrouwen. Beide groepen werden apart onderzocht.

Bij deelnemers die hoog scoorden op gezonde voeding als fruit, groenten en vis, en laag op vlees, suikers, verzadigde vetten en alcohol en nam het percentage rimpels significant af. Maar dat gebeurde alleen bij vrouwen. Dat percentage werd gemeten met een speciale 3-D opname. 

Alcohol

Vrouwen die het mediterrane dieet (veel groente en fruit, weinig vlees, veel vis en dagelijks een glas wijn) volgen, hebben niet significant minder rimpels dan vrouwen die er een minder gezond voedingspatroon op nahouden.

"Het lijkt erop dat de alcohol het effect van de gezonde voeding teniet doet als het gaat om rimpelvorming.", volgens Mekić.

Bron: NU.nl Beeld: ©Capital Photos/ Frank van Beek, fotograaf Benelux Press

 

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in