Je hoeft je niet in de sportschool in het zweet te werken om calorieën te verbranden, gelukkig. Er zijn verschillende tips, op onderzoek gebaseerd, waar je zomaar 100 calorieën mee kunt verbranden.

Uiteraard moet je naast deze tips ook gezond eten en bewegen moet je ook niet laten, maar bij verschillende dingen die je vaak al in het dagelijks leven doet, verbrand je calorieën. Da's fijn.

More content below the advertising

1. Koken

We doen het zo goed als elke dag: eten koken. Nu moet je natuurlijk niet tijdens het eten maken gaan snacken of wijn gaan drinken, maar als je je alleen focust op het snijden en roeren kun je in een half uur tijd honderd calorieën verbranden.

2. Theetje

Groene thee drinken is goed voor de lijn. Met een kop thee verbrand je 80 kcal. Het is dan alleen weer niet zo dat als je twee koppen drinkt, twee keer zoveel verbrandt. Da's jammer.

3. Badderen

Wie had gedacht dat je met niks doen calorieën zou verbranden. Na een lange dag werk even een bad nemen bijvoorbeeld. Wie een uur in een warm bad gaat liggen, verbrandt maar liefst zo'n 120 calorieën. Het water moet alleen wel echt 40°C blijven.

4.  Winkelen

Weer zo'n fijne in dit rijtje van tips. Met winkelen verbrand je ook al snel 100 calorieën en wel binnen veertig minuten. Logisch ook: winkel in, winkel uit, passen, bukken voor een paar schoenen en ga zo maar door. Eigenlijk doe je een soort squats en lunges.

Bron: Feeling Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Veel mensen zijn (of gaan) nog op wintersport. Heerlijk die kou in combinatie met zon. Je huid houdt er alleen niet zo van. Door de weersinvloeden wordt je gezicht vaak droog. 

Gelukkig zijn er tips om je droge huid te wapenen tegen winterse ongemakken.

More content below the advertising

Olie

Jorrit Ghijsels, opleidingsmanager bij Estée Lauder, deelt ze graag met ons. Geen huid is hetzelfde. Daarom is het belangrijk de juiste verzorgingsproducten te kiezen. Een droge huid heeft vet nodig, kies daarom voor producten met rijke crème- of olieachtige texturen. Maar gebruik geen olie, want daar wordt je huid juist droger van.

Water

Verder helpt hydrateren heel erg. Het klinkt simpel, maar veel water drinken doet wonderen voor een droge huid. Probeer elke dag minimaal 1,5 liter water te drinken.

Cleanser

Kies ook de juiste cleanser, juist in de winter. Je huid kan trekkerig aanvoelen, vooral een cleanser die behoorlijk schuimt of veel zeep bevat laat de huid uitdrogen. Gebruik er daarom eentje op basis van olie. Vermijd verder producten op basis van alcohol, dit haal namelijk het vocht uit de huid. Vermijd dit daarom zoveel mogelijk. 

Bron: Feeling Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

 

 

Toen deze actrice vijftig werd vielen de monden al open. Halle Berry wat zie je er nog geweldig uit. Nu twee jaar later is ze nog steeds niets veranderd. Heeft de tijd soms stilgestaan?

De moeder van twee is een echte powervrouw, want het grootste gedeelte van de tijd zorgt zij (naast haar drukke werk) voor haar twee kinderen. 

More content below the advertising

Goed doel

Daarnaast zet Halle zich in voor een goed doel (de actrice is vroeger naar eigen zeggen misbruikt door haar manager) voor vrouwen die seksueel misbruikt worden. Iets waar ze zich hard voor maakt. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Be your own Valentine, ladies. ♥️

Een bericht gedeeld door Halle Berry (@halleberry) op

Fitness

Om in shape te blijven zorgt de actrice voor genoeg beweging. Elke vrijdag deelt ze via social media haar work-out. Ze legt uitgebreid uit hoe je de oefening moet uitvoeren, maar vertelt er ook bij wat je er precies mee traint en waarom de oefening belangrijk is om te doen. 

Chocola en taart

Ze doet aan yoga en is drie keer per week met een personal trainer in de sportschool te vinden. Daarnaast houdt ze van gezond eten, maar heus niet elke dag. Ze eet graag taart op z'n tijd of een goed stuk chocolade.

Bijna altijd gezond

Maar goed en gezond eten is voor Halle heel belangrijk. De reden: ze heeft bijna haar hele leven diabetes type 2, waardoor ze altijd goed over haar voeding moeten nadenken. Ze volgt daarom een ketogeen dieet, dat bestaat uit een minimale koolhydraat- en eiwitinname en een verhoogde vetinname.

Bron: GvA/People Bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in