Je hoeft je niet in de sportschool in het zweet te werken om calorieën te verbranden, gelukkig. Er zijn verschillende tips, op onderzoek gebaseerd, waar je zomaar 100 calorieën mee kunt verbranden.

Uiteraard moet je naast deze tips ook gezond eten en bewegen moet je ook niet laten, maar bij verschillende dingen die je vaak al in het dagelijks leven doet, verbrand je calorieën. Da's fijn.

Article continues after the ad

1. Koken

We doen het zo goed als elke dag: eten koken. Nu moet je natuurlijk niet tijdens het eten maken gaan snacken of wijn gaan drinken, maar als je je alleen focust op het snijden en roeren kun je in een half uur tijd honderd calorieën verbranden.

2. Theetje

Groene thee drinken is goed voor de lijn. Met een kop thee verbrand je 80 kcal. Het is dan alleen weer niet zo dat als je twee koppen drinkt, twee keer zoveel verbrandt. Da's jammer.

3. Badderen

Wie had gedacht dat je met niks doen calorieën zou verbranden. Na een lange dag werk even een bad nemen bijvoorbeeld. Wie een uur in een warm bad gaat liggen, verbrandt maar liefst zo'n 120 calorieën. Het water moet alleen wel echt 40°C blijven.

4.  Winkelen

Weer zo'n fijne in dit rijtje van tips. Met winkelen verbrand je ook al snel 100 calorieën en wel binnen veertig minuten. Logisch ook: winkel in, winkel uit, passen, bukken voor een paar schoenen en ga zo maar door. Eigenlijk doe je een soort squats en lunges.

Bron: Feeling Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in