Door de juiste slaaphouding én op welk kussen je je hoofd te ruste legt, kan je er jonger uitzien. De huidcoach legt het even uit. 

Eva Gundlach, huidcoach bij Beautiful Balance, herkent de ‘slaapkant’ in het gezicht van cliënten. Helaas gaat dat tijdens de menopauze extra hard, doordat de huid dan minder goed in staat is om vocht vast te houden.

More content below the advertising

Slapen op je rug

‘Het beste kun je daarom de hele nacht op je rug liggen,’ adviseert Gundlach, ‘al heb je daar natuurlijk niet continu invloed op. Maar je kunt het jezelf wel aanleren om op je rug in slaap te vallen. En, als je wakker wordt, nog tien minuten op je rug te blijven liggen.

Als die vouw er niet meer steeds wordt ingeperst, kan het zijn dat de rimpel minder wordt en in het gunstigste geval zelfs verdwijnt.’

Kussen van satijn

Ook tipt Eva Gundlach de kracht van satijn. ‘Een satijnen kussensloop maakt een wereld van verschil.’ Deze wonderstof polijst als het ware de huid terwijl je slaapt, dankzij de gladde structuur.

Gundlach: ‘Bovendien heeft satijn geen absorberende werking, zoals bij katoen wel het geval is. Katoen neemt ook crème op en de talg van je huid, maar satijn niet. Daardoor blijft nachtcrème beter zitten en kan die veel effectiever z’n werk doen.

In dat kader nog een tip: gebruik eens een masker als nachtcrème. Tegenwoordig zijn er veel maskers op basis van crème en dan zeggen wij altijd: laat het lekker een hele nacht inwerken in plaats van vijftien minuten. Zonde om het al na zo’n korte tijd af te spoelen. Bovendien oog je een stuk uitgeruster als je wakker wordt.’

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Nu in Nouveau: van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony. De beauty-experts delen trends waar we heel gelukkig en knap van worden. 

Beautyjournalist Anneloes Tas schrijft alle dagen over beautyzaken:  ‘Huidverzorging op maat wordt meer de tendens; je kunt immers wel van alles op je huid smeren, maar als je huidconditie niet specifiek op haar wenken bediend wordt, is zelfs de beste wondercrème niet effectief.

More content below the advertising

Steeds meer merken brengen nu al zogenoemde basiscrèmes – die vooral hydrateren - waar je zelf een specifieke werkstof aan toe kunt voegen.

Zo staat het met jouw huidconditie

Sowieso kan ik iedereen aanraden: laat een DNA-huidprofiel maken, zodat je exact te horen krijgt hoe het met je huidconditie staat.

Zo krijg je bijvoorbeeld ook inzicht in de hoeveelheid UV-schade die je huid eventueel al heeft opgebouwd, welke genetische factoren aandachtspunt zijn, maar ook welke processen sneller verlopen – zoals de afbraak van collageen.

En wat je bovenal wilt weten: wat je daar allemaal tegen kunt doen. Bijvoorbeeld welke ingrediënten in jouw huidverzorging zouden moeten zitten, maar ook hoe je door aanpassingen in je levensstijl zelf invloed kunt uitoefenen.’ 

SkinDNA® vanaf € 289,- bij onder andere agingexpert.nl en iDDNA-lifestyleprogramma van knapinstitute.nl.

10 beauty-experts vertellen deze maand in Nouveau wat de trends zijn op het gebied van hun expertise. Van voeding tot chirurgie.

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Van hard roze tot stijlvol grijs. Dit zijn volgens experts de kleuren nagellak die het helemaal zijn op dit moment.

1. Neoprene Pink

Alleen al voor Christian Louboutin’s hysterische Loubiflash verpakking zouden we een kleurtje van hem op onze nagels willen hebben. Dan ook maar meteen hard roze, volgens beauty-expert Naomi Yasuda: “Deze kleur is echt zo vol, bijna fluoriserend.”

More content below the advertising

2. Glossy Navy

Stijlvol diep blauw, dat wordt hélemaal de kleur waar het om draait. Wij zijn fan!

3. Dove Gray

Tussen het hardere zwart en het naturel zacht roze, vonden wij deze variant van Essie. Lichtgrijs, subtiel en smaakvol. Weer eens iets anders! Deze kleur heet In without a stitch.

4. Sheer Blush

Nog zo’n mooie subtiele kleur, lichtroze. Geeft een natuurlijke accent en past bij bijna elk kleurtype huid.

Lees ook: Als je dit weet, draag je voortaan altijd de juiste kleur kleding.

5. Poppy Red

De klassieke rood wordt een tikje lichter dit jaar, maar nog steeds vol karakter. Deze versie van Chanel (Scenario) neigt bijna naar oranje. Stijlvol én stoer tegelijk.

En voor alle kleuren geldt: de Metallic Finish maakt het af

We blijven gewoon lekker ‘shinen’ dit jaar, maar iets minder uitbundig dan vorig jaar. De kleur maakt in deze niet zoveel uit, als de finish maar wat lichte sparkle geeft.

Beeld: unsplash. Bron: Refinery29.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in