Ze leek wel twintig jaar jonger, daar op de rode loper van de Emmy Awards in Los Angeles. Maar actrice Jane Fonda wordt toch écht tachtig jaar over een paar maanden. 

Op 21 december, om precies te zijn. Dan mag de Amerikaanse schone tachtig kaarsjes uitblazen. Maar dat kan bijna niemand geloven bij het zien van deze foto's.

Stralend en uitdagend
Fonda werd zondag 'de opmerkelijkste verschijning van de Emmy's' genoemd. Logisch, want wat straalde ze in haar fuchsia-roze jurk met uitdagend rugdecolleté. Alsof ze wil zeggen tegen het 'jonge grut': "Ik ben 79 en daar ben ik hartstikke trots op." De lange paardenstaart maakte het plaatje compleet. Zoals op de catwalk en op de rode loper wel blijkt dit jaar, is diversiteit - en niet de leeftijd - het belangrijkst. Jong, oud, dik of dun: iedereen is prachtig. 

Zichtbaar veel plezier
De actrice was aanwezig bij de Emmy Awards - de meest prestigieuze prijs in tv-land - om samen met haar collega's Lily Tomlin (78) en Dolly Parton (71) de award voor beste bijrol uit te reiken. En daarbij hadden ze zichtbaar veel plezier. 

Lees ook: Jane Fonda: 'Ik krijg nog altijd de kriebels in mijn buik van Robert Redford'

Smaragden en diamanten
Ook over Fonda's juwelen raakten de aanwezigen en de media niet uitgepraat. Zo vond People Magazine dat zij de mooiste sieraden van de avond droeg. Fonda had gekozen voor een ketting van Gismondi 1754, die ze andersom droeg, bezet met smaragden en diamanten (à 1,45 miljoen euro) en bijpassende 'chandelier' oorhangers. Aan de driedelige set hebben tien edelsmeden zo'n 600 uur gewerkt. Diamonds are a girls best friend... Maar zonder dure bling had deze beauty er vast net zo stralend uitgezien.

Bron beeld: Hollandse Hoogte

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in