Oh zo heerlijk, de zon in het glas. Maar met de zomer in aantocht is het opletten geblazen, want veel van die alcoholische versnaperingen kun je zo op je heupen plakken. Wil je op je calorie-inname letten? Kies dan voor deze drankjes.

De meest gezonde keuze is om alcohol te laten en te kiezen voor ‘infused’ water of thee, maar of we daar nou zo blij van worden?

Limonade en ijsthee mogen dan wel onschuldig klinken, maar door de toegevoegde suikers en gebrek aan voedingswaarden, toch niet zo’n beste keuze. Dat geldt ook voor de light-varianten. Ze bevatten minder calorieën, maar er zitten vaak ook niet voedende, kunstmatige zoetstoffen in, zoals aspartaam en sucralose.

Alcohol en calorieën

Alcoholische dranken verdeel je in drie categorieën: zwak alcoholisch, mix en sterke drank.

Zwak alcoholisch is bier en wijn met minder dan 15 % alcohol.

Champagne!

Champagne en mousserende wijn bevat minder calorieën dan gewone wijn en vaak ook een iets lager alcoholpromillage. Nou, wij hebben zelden een beter excuus gehad voor het ontploppen van een flesje bubbels.

Zwak alcoholische dranken

 • Champagne 57 kcal (85 ml)
 • Witte wijn 101 kcal (150 ml)
 • Rosé 107 kcal (150 ml)
 • Bier 115 kcal (glas)
 • Rode wijn 123 kcal (150 ml)

Sterke dranken

 • Whisky 43 kcal (half borrelglaasje)
 • Port 78 kcal (50 ml)
 • Likeur met minder dan 15 % alcohol 70 kcal (35 ml)
 • Oude jenever 80 kcal (35 ml)
 • Cognac 80 kcal (35 ml)
 • Likeur met 15 – 25 % alcohol 85 kcal (35 ml)
 • Wodka: 86 kcal (35 ml)
 • Likeur met meer dan 25 % alcohol: 102 kcal (35 ml)

En voor de liefhebbers van Gin Tonic en Aperol Spritz:

Hier zit respectievelijk 170 en 85 calorieën in volgens eenvoudig-afvallen.nl.

Op zo'n mooie zomeravond blijft het meestal niet bij eentje. Op zich geen probleem, als je de dagen daarna maar weer even let op genoeg water drinken en de wijn even parkeert tot het volgende weekend. Proost!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: iStock. Bron: Margriet.nl

 

Als je wil afvallen is gezond eten natuurlijk uiterst belangrijk. Maar er zijn ook groenten en fruit die net even een extra zetje geven en het vet als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.

Zoals broccoli bijvoorbeeld. 

Vezelbom

Niet zo gek ook, want het groentje is een echte vezelbom. De broccoli bevat weinig calorieën, maar veel vezels en antioxidanten. Omdat de broccoli zoals gezegd bomvol vezels zit, zit je sneller vol. Je zal daardoor minder gaan eten of snaaien. 

Daarnaast is broccoli een goede leverancier van chroom en dat houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. 

Gezond groentje

Je kunt met broccoli alle kanten op. Gestoomd of (eventueel kort) gekookt als groente, in soep of in gemengde salade. Hieronder alvast een lekker recept voor een salade met het gezonde groentje daarin verwerkt.

Recept

Dit heb je nodig: 500 gr broccoli, 1 stuk bloemkool, bieslook, peterselie en pijnboompitten. En voor de dressing: 4 el olijfolie, 2 el rode wijnazijn, 2 tl mosterd, 1 tl oregano en wat peper & zout naar smaak.

Koken

Aan de slag: kook de broccoli en bloemkool in een paar minuten al dente en koel het daarna snel in af koud water. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, tot ze een beetje kleur krijgen.

Mengen

Snijd de broccoli en bloemkool in stukjes en hak de bieslook en de peterselie. Meng de kool en kruiden door elkaar. Meng ook de ingrediënten voor de saus en giet deze over de groenten. Eet smakelijk!

Bron: Mens en Gezondheid/Vetverbranders.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Jennifer Aniston tikt bijna de vijftig aan, maar ze heeft nog steeds de looks van een twintiger. En dan hebben we het met name over haar geweldige bos haar. 

Iedereen wilde vroeger de Rachel (personage uit Friends) haircut. 

Iconisch

Dat was een iconisch (bob) kapsel. Deze is inmiddels verbannen, maar haar glans en volume zijn gebleven. En ja, daar heeft ze zo haar foefjes voor. Want zo vertelde de actrice onlangs aan beauty plafform Byrdie dat ze van nature wavy, krullend en pluizig haar heeft.

Koopje

Om dat in bedwang te houden gebruikt ze een product van nog geen vijf euro. Zo onthulde haar persoonlijke haarstylist Chris McMillan op Instagram. Hij heeft het dan over Murray's Original Pomade, een klassieker uit 1926, ja echt! Het is een soort wax dat de lokken van Jen in bedwang houdt. Je koopt het hier

Wassen

Daarnaast leerde ze van Chris dat het absoluut niet nodig is om je haar elke dag te wassen. En als ze haar lokken goed schoonmaakt, doet ze dat met een shampoo zonder siliconen. 

Bron: Feeling Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in