Als BN’er moet je er goed uitzien. Aan wie vertrouw je dan de verzorging van je kostbare gezicht en lijf toe? Wij zochten het uit. Dit is de top vijf  beautysalons van Bekend Nederland.

Voor de wenkbrauwen: Roya Zare


De sprankelende Perzische Roya Zare (59) wordt de wenkbrauwkoningin van Nederland genoemd. Roya woont al bijna dertig jaar in Nederland. Ze wilde altijd al schoonheidsspecialiste worden.

Haar tante had een opleidingsinstituut, waar ze als klein meisje na schooltijd haar ogen uitkeek. Tekenen is haar hobby; zelf denkt ze dat daardoor beter en anders naar gezichten kijkt.

‘In Teheran, waar ik vandaan kom, is esthetiek ontzettend belangrijk. Iraanse vrouwen verzorgen zichzelf erg goed. Mooie wenkbrauwen horen daar als vanzelfsprekend bij. Toen ik 32 jaar geleden in Nederland kwam wonen, gingen mijn handen jeuken.'
Informatie: Roya Zare

Voor fillers: cosmetisch arts Leonie Schelke

Leonie Schelke werkt al bijna 20 jaar als cosmetisch arts en fleboloog (spataderspecialist) in Amsterdam. Ze gruwelt van onnatuurlijke hamsterwangen, Donald Duck-lippen en platgespoten voorhoofden.

Haar motto: het resultaat moet natuurlijk en in balans zijn. Je kunt bij haar terecht voor botoxbehandelingen, fillers en een contourverbetering-behandeling.  

Leonie werkt in het Amsterdamse Medisch Laser Centrum en in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, waar ze een complicatiespreekuur voor cosmetische behandelingen houdt.

Hier behandelt ze mensen bij wie complicaties na het gebruik van fillers zijn ontstaan. Op dat gebied is ze een expert: complicaties na het gebruik van permanente fillers was zelfs het onderwerp van haar promotieonderzoek.
Informatie: Leonie Schelke

Voor een stralende huid: Dany Diop

Dany Diop is de huidspecialist van onder andere Carice van Houten. Gelukkig verdiept hij zich even graag in de ‘gewone’ mens, zolang hij maar een huid mooier en beter kan maken.

Toen de Senegalese beauty-consultant en kapper Dany Diop anderhalf jaar oud was, verlieten hij en zijn ouders, broers en zussen zijn geboorteland Senegal.

Omdat zijn vader diplomaat was, reisde de familie veel. Uiteindelijk streken ze neer in Parijs, waar hij opgroeide.

Voor de liefde kwam hij op 27-jarige leeftijd naar Amsterdam. ‘Bij ons thuis was uiterlijke verzorging erg belangrijk. Voordat we naar school gingen, spoot mijn moeder een beetje lavendelparfum op ons.

Ik vond die uiterlijkheden prachtig, ik bestudeerde urenlang in de badkamer haar smeerseltjes.’ 
Informatie: Dany Diop

Bindweefselmassage van Agnieszka Kadula

Gezichtsbehandelingen zijn ‘uit’, bindweefselmassage is in. Bind-weefselmassage helpt vocht sneller af te voeren, de circulatie op gang te brengen en de huid strakker te maken.

Tien jaar geleden opende de Poolse econome en fysiotherapeut Agnieszka Kadula haar salon Bodyfix, een massagesalon in Amsterdam. 

Kleine Agnieszka wist als kind al dat ze later ook masseur zou worden. Om haar ouders een plezier te doen, studeerde ze behalve fysiotherapie ook economie en werkte ze een tijdlang als econome. Nadat ze moeder werd, besloot ze te gaan doen wat ze écht leuk vond.
Informatie: Agnieszka Kadula

Voor een stralende lach: De gebroeders Kleinsman

De tandarts krijgt het steeds drukker. Niet zozeer met gaatjes vullen, maar met het verfraaien van het gebit. Recht en wit, dat is de wens.

Nadat de gebroeders Richard en Bertho Kleinsman drie jaar als tandarts hadden samengewerkt in Düsseldorf, besloten ze samen een nieuwe kliniek op te richten. 

In 1992 opende het duo in Bocholt, vlak over de grens, de kliniek Kleinsman/Kleinsman. Later voegde Babak Varzideh zich bij hen, en inmiddels is Kleinsman/ Varzideh Dental Center uitgegroeid tot een praktijk die gespecialiseerd is in cosmetische tandheelkunde.

Kleinsman/Varzideh Dental Center, met een vestiging in het Arsenaal in Naarden-Vesting en in Bocholt, Duitsland, rekent topsporters, filmsterren, zakenmensen, BN’ers, voetballers tot zijn clientèle.
Informatie: Bertho Kleinsman

In Nouveau 7-2018 lees je meer over de behandelingen van deze beauty-experts én hun beste schoonheidstips. Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

In de overgang maakt je lichaam minder vitamine D aan. Dat kan een groot aantal klachten geven, die je daar niet direct mee in verband zou brengen. Hoe herken je ze en wat kun je eraan doen?

Vitamine D is één van de weinige vitamines die je lichaam zelf aanmaakt. Daar heeft het UV-licht voor nodig, oftewel: zonlicht. Gelukkig hebben we daar in de Nederlandse zomer wel een klein voorraadje van.

Dan nog is het oppassen geblazen, want met een onbeschermde huid in de zon, is ook niet best.

Wat doet Vitamine D?

 • Zorgt voor een goede werking van je spieren
 • Zorgt ervoor dat het calcium (kalk) in je botten niet oplost, maar in je bloed wordt opgenomen en uiteindelijk uitgescheiden.
 • Goed voor je immuunsysteem. 
 • Vitamine D speelt een belangrijke rol bij het beïnvloeden van je stemming en depressieve gevoelens
 • Belangrijk voor hart en bloedvaten 

Minder oestrogeen

Doordat je in- of na de overgang minder oestrogeen aanmaakt, loop je risico op een aantal gezondheidsproblemen.

Je kan osteoporose of botontkalking krijgen. Hierdoor krijg je last van je gewrichten. Daarnaast zijn vrouwen in de overgang gevoeliger voor hart- en vaatziekten, door de daling van het oestrogeen.

Ook stemmingswisselingen of depressieve gevoelens worden deels toegelicht aan je oestrogeenniveau. Allemaal dingen die Vitamine D (deels) op kan vangen.

Dus als je dáár ook een tekort aan hebt, dan merk je dat aan de volgende dingen: 

 • Je voelt je moe en lijkt een chronisch tekort energie te hebben
 • Spierpijn, spierkramp, spiertrillingen
 • Gewrichtspijn, ook als je je gewrichten niet overbelast hebt
 • Aanhoudende lusteloosheid
 • Hyperventilatie
 • Angstaanvallen
 • 's Nachts badend in het zweet wakker worden (van angstige gedachten)
 • Bloedend en pijnlijk tandvlees

Aanvullen

Het goede nieuws? Vitamine D kun je aanvullen. En wel met zonlicht. Tegenwoordig smeren we echter in de zon met zóveel UV-blockers (wat ook heel hard nodig is!) dat we op die manier vaak ook niet genoeg Vitamine D binnen krijgen.

Volgens dit artikel van De Energieke Vrouwenacademie is een kwartiertje in de zon, zónder huidbescherming, voldoende voor de aanmaak van genoeg Vitamine D.

We kunnen ook ons voedingspatroon aanpassen. Eet voldoende:

 • Vette vis zoals haring, zalm, makreel, sardines, tonijn en paling
 • Visolie (vooral de olie uit vissenlever, zoals levertraan)
 • Eierdooiers
 • Paddenstoelen, maar alleen als ze in het licht gekweekt zijn, niet de bekende witte champignons in de blauwe bakjes die onder lichtarme omstandigheden gekweekt zijn
 • Zuivel
 • Vlees

Maar zelfs als je dit eet, kan het heel goed zijn dat je nog steeds te weinig Vitamine D binnen krijgt.

Denk je dat je een Vitamine D tekort hebt?

Overleg dan met je huisarts hoe je dat tekort het beste aan kan vullen.

Bron: florencegaillard.nl. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Prachtige vrouwen die natuurlijk grijze haren hebben. Wil je die lokken laten stralen? Dan moet je ze natuurlijk wel goed verzorgen. Want grijs haar kan dof en droog worden en is vaak kwetsbaarder dan andere haarkleuren.

Hier een paar tips voor een prachtige bos grijs haar.

1. Shampoo

Het is ontzettend belangrijk om een goede shampoo te kiezen. Het is daarom echt aan te raden om zilvershampoo te gebruiken. Deze shampoo verzorgt je haar tot in de punten. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je haar niet droog wordt.

2. Glansspray

Grijze haren kunnen er al snel dof uitzien. Maar met een glansspray, ziet het er weer fris en fruitig uit.  

3. Citroen

Citroen is de beste vriend voor je haar. Althans, citroenwater dan. Spoel je haar hier één keer per maand mee en je haar glanst weer.

4. Bescherm het tegen hitte

Grijs haar is kwetsbaar, dus bescherm het tegen de hitte van een haardroger en stylingtools met een hitte beschermende spray.

Mooi grijs net als...

Diane Keaton (72)

Jamie Lee Curtis (59)

Helen Mirren (72)

Bron: Het Laatste Nieuws Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in