Als BN’er moet je er goed uitzien. Aan wie vertrouw je dan de verzorging van je kostbare gezicht en lijf toe? Wij zochten het uit. Dit is de top vijf  beautysalons van Bekend Nederland.

Voor de wenkbrauwen: Roya Zare


De sprankelende Perzische Roya Zare (59) wordt de wenkbrauwkoningin van Nederland genoemd. Roya woont al bijna dertig jaar in Nederland. Ze wilde altijd al schoonheidsspecialiste worden.

Haar tante had een opleidingsinstituut, waar ze als klein meisje na schooltijd haar ogen uitkeek. Tekenen is haar hobby; zelf denkt ze dat daardoor beter en anders naar gezichten kijkt.

‘In Teheran, waar ik vandaan kom, is esthetiek ontzettend belangrijk. Iraanse vrouwen verzorgen zichzelf erg goed. Mooie wenkbrauwen horen daar als vanzelfsprekend bij. Toen ik 32 jaar geleden in Nederland kwam wonen, gingen mijn handen jeuken.'
Informatie: Roya Zare

Voor fillers: cosmetisch arts Leonie Schelke

Leonie Schelke werkt al bijna 20 jaar als cosmetisch arts en fleboloog (spataderspecialist) in Amsterdam. Ze gruwelt van onnatuurlijke hamsterwangen, Donald Duck-lippen en platgespoten voorhoofden.

Haar motto: het resultaat moet natuurlijk en in balans zijn. Je kunt bij haar terecht voor botoxbehandelingen, fillers en een contourverbetering-behandeling.  

Leonie werkt in het Amsterdamse Medisch Laser Centrum en in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, waar ze een complicatiespreekuur voor cosmetische behandelingen houdt.

Hier behandelt ze mensen bij wie complicaties na het gebruik van fillers zijn ontstaan. Op dat gebied is ze een expert: complicaties na het gebruik van permanente fillers was zelfs het onderwerp van haar promotieonderzoek.
Informatie: Leonie Schelke

Voor een stralende huid: Dany Diop

Dany Diop is de huidspecialist van onder andere Carice van Houten. Gelukkig verdiept hij zich even graag in de ‘gewone’ mens, zolang hij maar een huid mooier en beter kan maken.

Toen de Senegalese beauty-consultant en kapper Dany Diop anderhalf jaar oud was, verlieten hij en zijn ouders, broers en zussen zijn geboorteland Senegal.

Omdat zijn vader diplomaat was, reisde de familie veel. Uiteindelijk streken ze neer in Parijs, waar hij opgroeide.

Voor de liefde kwam hij op 27-jarige leeftijd naar Amsterdam. ‘Bij ons thuis was uiterlijke verzorging erg belangrijk. Voordat we naar school gingen, spoot mijn moeder een beetje lavendelparfum op ons.

Ik vond die uiterlijkheden prachtig, ik bestudeerde urenlang in de badkamer haar smeerseltjes.’ 
Informatie: Dany Diop

Bindweefselmassage van Agnieszka Kadula

Gezichtsbehandelingen zijn ‘uit’, bindweefselmassage is in. Bind-weefselmassage helpt vocht sneller af te voeren, de circulatie op gang te brengen en de huid strakker te maken.

Tien jaar geleden opende de Poolse econome en fysiotherapeut Agnieszka Kadula haar salon Bodyfix, een massagesalon in Amsterdam. 

Kleine Agnieszka wist als kind al dat ze later ook masseur zou worden. Om haar ouders een plezier te doen, studeerde ze behalve fysiotherapie ook economie en werkte ze een tijdlang als econome. Nadat ze moeder werd, besloot ze te gaan doen wat ze écht leuk vond.
Informatie: Agnieszka Kadula

Voor een stralende lach: De gebroeders Kleinsman

De tandarts krijgt het steeds drukker. Niet zozeer met gaatjes vullen, maar met het verfraaien van het gebit. Recht en wit, dat is de wens.

Nadat de gebroeders Richard en Bertho Kleinsman drie jaar als tandarts hadden samengewerkt in Düsseldorf, besloten ze samen een nieuwe kliniek op te richten. 

In 1992 opende het duo in Bocholt, vlak over de grens, de kliniek Kleinsman/Kleinsman. Later voegde Babak Varzideh zich bij hen, en inmiddels is Kleinsman/ Varzideh Dental Center uitgegroeid tot een praktijk die gespecialiseerd is in cosmetische tandheelkunde.

Kleinsman/Varzideh Dental Center, met een vestiging in het Arsenaal in Naarden-Vesting en in Bocholt, Duitsland, rekent topsporters, filmsterren, zakenmensen, BN’ers, voetballers tot zijn clientèle.
Informatie: Bertho Kleinsman

In Nouveau 7-2018 lees je meer over de behandelingen van deze beauty-experts én hun beste schoonheidstips. Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Jane Fonda en Helen Mirren zijn aardig op leeftijd, maar de dames zien er nog steeds bijzonder goed uit. Voor Jane lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan. 

Niet zo gek dat beide dames vorig jaar gestrikt zijn als ambassadeurs van L’Oréal.

Less is more

Wat zijn eigenlijk hun beautytips? Beide vrouwen geven hetzelfde advies: less is more. Jane: 'Gebruik niet te veel make-up. Waar ik wel bij zweer en altijd gebruik is concealer onder mijn oog. Dat oogt altijd fris.

Tachtig jaar

En nog een tip: gebruik geen glans voor je gezicht, want een wat oudere huid moet volgens de actrice niet glimmen. "Ik ben tachtig jaar oud en durf te zeggen dat ik er nog best goed uitzie, dat geeft vrouwen hoop. Mijn advies: zorg dat je lekker in je vel zit, beweeg veel en wees gelukkig. Zit het goed van binnen, dan straal je dat ook uit."

Gezond haar

Jane werd tijdens de uitreiking van de Emmy's gefotografeerd met veel langer haar. Meteen werd gezegd dat ze er jonger uitzag. Maar ze blijft toch liever bij haar eigen wat kortere haar. "Het is leuk om af en toe gek te doen met je haar. Maar het is vooral belangrijk dat je het goed verzorgt. Gezond haar doet jonger lijken.

Mascara

Helen doet graag haar eigen make-up en zegt dat voor iedere vrouw mascara haar beste vriend moet zijn. "Ik gebruik niet al te veel make-up, maar vind het wel heerlijk om lang voor de spiegel te zitten. Mijn tip: bekijk jezelf van een afstand. Soms kun je nogal te gefocust zijn op een bepaald detail. 

Foundation

Helen zweert verder bij een goede foundation. "Make-up hoeft niet duur te zijn. En je voelt je er meteen beter door. Investeer alleen wel in een goede foundation." Onlangs sprak de Britse actrice op de bank bij Ellen DeGeneres over ouder worden. Het leverde een hilarisch gesprek op. Bekijk de video hieronder.

Bron: Hello Magazine Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Michelle Obama: deze krachtig en ook prachtige vrouw is dan wel geen first lady meer, maar ze is voor veel vrouwen nog steeds een voorbeeld van een echte powervrouw. Haar onthullende autobiografie ligt nu in de schappen.

Reden voor Oprah om haar aan de tand te voelen en voor ons om eens uit te zoeken wat de vrouw van Barack Obama eraan doet om zo prachtig en krachtig te blijven.

Fris en fruitig

Michelle is altijd on the road, ook nu ze geen first lady meer is. Al dat reizen doet geen goed aan je looks, maar daar is bij Michelle Obama niks van te zien. Goede genen heeft ze sowieso, maar ze heeft vast wat foefjes om er zo fris en fruitig uit te zien.

Krachttraining

De voormalig first lady is allereerst ontzettend sportief. Ze is qua sporten bijna overal goed in, behalve zwemmen zo vertelde ze onlangs in een interview met het Amerikaanse blad People.

Planken in de ochtend

Wat ze veel doet: bootcamps, krachttraining in de sportschool, intervaltrainingen, planken (zie foto hieronder), yoga en pilates. Grappig weetje: ze traint vaak om 05.00 uur 's ochtends. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

When I was at the White House, I often hosted bootcamp weekends for my close girlfriends. It didn’t matter that we were all at varying fitness levels. Our bootcamp weekends were a reminder that if we want to keep taking care of others, we need to take care of ourselves first. And even though I’m no longer at the White House, I've continued this tradition and wanted to share some photos. My girlfriends have been there for me through all kinds of life transitions over the years – including a pretty big one recently! – and we’ve done our best to stay healthy together. Whether it’s a bootcamp or a walk around the neighborhood, I hope you and your crew can find some time this summer to be healthy together.

Een bericht gedeeld door Michelle Obama (@michelleobama) op

Groenten en vis

Ook let ze goed op haar voeding. Maar, zo zegt ze, telt ze nooit het aantal calorieën. Ze eet vijf keer per dag. Havermout al ontbijt, als snack appels met wat honing of een eiwitshake, dan een lunch bestaande uit vis en gegrilde groenten of zoete aardappels erbij en haar avondeten (ze eet altijd om 18.30 uur) bestaat uit vlees, groenten en een salade.

Bron: The Daily Beast Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in