Melania Trump mag model zijn geweest, voormalig first lady en mode icoon Jackie Onassis blijft qua schoonheid en eigen stijl met kop en schouders uitsteken boven al haar opvolgsters.

Een prachtige vrouw, chic en elegant, die exact de juiste keuzes maakte als het ging om uiterlijk en presentatie. Gedistingeerd en met klasse zette zij trends in, die vandaag de dag nog in onze mode zijn terug te zien. 

Haar schoonheidstips zijn tijdloos
Het is alweer meer dan 50 jaar geleden dat zij samen met John F. het Witte huis bestierde, maar haar favoriete schoonheidstips zijn tijdloos. Daarom acht bruikbare stijl-en verzorgingsadviezen, die Jackie hoog in het vaandel had staan. 

1. Gebruik Dode Zee modderzeep 
Dode Zee modder bevat tal van mineralen met een diep reinigende werking. Het droogt de huid niet uit, absorbeert vuil en oliën, onderdrukt jeuk en verwijdert dode huidcellen. Jackie’s voorkeur ging uit naar de ‘Dead Sea Mud soap’ van Erno Laszlo, rijk aan calcium, magnesium en kalium. De zeep heelt de huid en bevat fijne zoute korrels die de dode huidcellen makkelijk helpen verwijderen. 

Article continues after the ad

2. Kies je eigen geur (en maak er je kenmerk van) 
Jacky’s vaste parfum was ‘Lovely Patchouli 55’, afkomstig van geurhuis Krigler. Een prachtige, sensuele, Franse geur, ontwikkeld in 1879, met noten van amber, bergamot, patchouli -uiteraard-, en leer. 

3. Flinke wenkbrauwen 
We kennen Brooke Shields uit ‘the blue lagoon’ nog wel met de enorme borstelige exemplaren boven haar ogen. Jacky was Brooke al jaren voor, met haar sterk aangezette wenkbrauwen. Strak en donker gemaakt met een mooi potlood, zoals dat van Anastasia Beverly Hills. Volgens perfectionist Jackie moesten de wenkbrauwen te allen tijde gestyled zijn, en voorzien van de juiste boog. Laat ze af en toe eens mooi bijwerken bij een wenkbrauwspecialist. 

Lees ook: Mode-icoon Iris Apfel: 95 jaar en populairder dan ooit

4. De shawl als stijltrend 
Heb je weinig tijd voor je haar of make-up? Of wil je gewoon eens iets anders proberen? Drapeer een mooie shawl om je hoofd (kies voor het perfecte Jacky O.-gevoel, een zijde variant van Hermès) en knoop hem onder de kin vast. 

5. Investeer in een rijke dagcrème 
Jacky was van nature prachtig, maar haar huid had, dankzij haar rookgewoonte, flink wat te lijden. Om er toch jong en fris uit te blijven zien, koos ze voor de rijke ‘Formula 3-9 Repair Cream’ van Erno Laszlo (dezelfde dr. Laszlo die ook veelvuldig geconsulteerd werd door rivale Marilyn Monroe). Deze sterk hydraterende crème kalmeert de huid en gaat schade tegen. Een effectief maar wel prijzige keuze, zoals het Jacky betaamt. Gelukkig bieden veel merken tegenwoordig ook economischer opties om de huid rijk mee te verzorgen. 

6. Investeer in lippenstift 
Ze was een natuurlijke schoonheid met weinig make-up, maar lippenstift was haar handelsmerk. Mooie rode of roze lippen, exact afgestemd op de kleuren van kleding, schoeisel en nagels. Probeer Chanels ‘Rouge Coco Lipstick, in Gabrielle’ eens, voor het perfecte Jackie-gevoel. 

7. Olie, een weldaad voor het haar 
Haar prachtige bruine haren waren beroemd, maar kwamen, zoals zoveel dingen, niet vanzelf. Van de zon en het vele föhnen kreeg het vaak een flinke optater. Stylist Peter Lamas adviseerde Jackie daarom haarolie, met name in de punten, voor een gezonde en stralende bos. Ze koos graag voor lavendelolie (zoals Christophe Robin Moisturizing Hair Oil) voor veerkracht en glans. 

8. Een puntje foundation 
De voormalig first lady hield niet van veel make up, maar kreeg - dankzij de vele zonne-uren die ze opdeed tijdens al haar strandvakanties in Zuid Europa en op Rode Island - wel last van pigmentvlekken in het gezicht. Dankzij Elizabeth Arden’s Flawless Finish Foundation wist ze die vervelende plekken op een zo natuurlijk mogelijke manier te bedekken. De foundation maakt de huid weer zacht en rustig en geeft je een frisse, gezonde uitstraling. 

Nu nog die grote zwarte zonnebril, een strak mantelpak en een flink parelsnoer et voilà…