Een goed parfum geeft je zelfvertrouwen een extra boost, je tred een kleine verlichting en je verschijning wat extra glans. Maar pas op, te weinig en vooral teveel van je heerlijke odeur kan heel het effect teniet doen. Daarom deze checklist parfum

1. Niet wrijven

Wrijf een parfum nooit tussen de polsen: op die manier gaan de geurmoleculen ‘stuk’ waardoor de geurnoten zelfs kunnen veranderen.

Article continues after the ad

2. Warmste zones

Gevraagd naar de beste manier van parfumeren, gaf Coco Chanel ooit het legendarische advies: 'Breng een parfum aan op de plekken waar je graag gekust wilt worden'.

Waarmee ze de warmste zones van het lichaam bedoelde, zoals de holtes van je elleboog, achter de oren, tussen de borsten en in de halsstreek (kuiltje van je nek). Het zijn de plekken waar de huid dun is en de adertjes dicht aan de oppervlakte liggen, waardoor een geur beter beklijft.

3. Goede dosering

Als je je eigen geur na een halfuur nog ruikt, heb je waarschijnlijk te veel parfum gesprayd. Doseren is beter, hooguit twee tot drie spraytjes op de huid of kleding (nooit op zijde!). Een wolk in de lucht sprayen en daar doorheen lopen, is ook een prima methode.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in