Een versteviger hier, een opstrakker daar: de meeste vrouwen willen het wel, maar je mag het niet zien. Gelukkig groeit het aantal subtiele ingrepen waar geen snijwerk aan te pas komt. En dit zijn de 7 nieuwste.

Vergeet de opgespoten lippen en gevulde jukbeenderen, we willen vooral elegant ouder worden. Met een fris en uitgerust gezicht. Die tendens zie je duidelijk terug in de werkwijze van cosmetisch artsen.

More content below the advertising

Botox en fillers worden veel subtieler toegepast. Druppels, in plaats van hele capsules. Er wordt heel goed gekeken naar hoe het gezicht het beste in balans blijft, of dat nu met een peeling, een laser, fillers of een combinatie daarvan gebeurt. Hoe natuurlijker, hoe beter. 

1. Betere laser

Aangewakkerd door de populariteit in de Verenigde Staten kiezen steeds meer klinieken in Nederland voor laserbehandelingen. Dat klinkt misschien wat spannend, maar met bundels warm of koud licht kunnen veel verschillende aging issues worden aangepakt.

De technologieën volgen elkaar snel op; nieuw is Tixel®. Uit jubelrecensies van huidexperts blijkt dat deze laser op een nog veiliger, huidvriendelijker manier voor een huidverstrakking én een verbeterde huidkwaliteit zorgt.

De lasertechniek is ook geschikt voor kwetsbare delen, zoals de oogleden en de tere huid van de hals. Maar dan wel zónder de bekende lasernadelen zoals pijn, vervellen en korstvorming. Er is ook nauwelijks hersteltijd nodig, je kunt na de behandeling direct weer de deur uit.

Voorheen was de halsstreek alleen door een facelift strak te trekken, nu kom je met de combinatie van Tixel® en hyaluronzuurfillers ook een heel eind

Prijs op aanvraag, o.a. bij Knap Institute, Doctors at Soap, Kliniek aan de Maas.

2. Naaldloze gloed

Door het succes van ingrepen, zoals injectables, ontstaat er ook steeds meer vraag naar dergelijke behandelingen. Geen wonder, want je gezicht krijgt een prachtige, frisse gloed zonder dat er een mes of naald aan te pas komt.

Goed voorbeeld is de PRX-T33-treatment, een zogeheten no needle skin booster op basis van een mix van waterstofperoxide, trichloorazijnzuur (TCA) en kojinezuur, die de celvernieuwing stimuleert.

Het effect: diepere rimpels, op het voorhoofd bijvoorbeeld, zijn meteen minder opvallend en grove poriën lijken fijner.

Prijs vanaf € 125,-, meerdere behandelingen aanbevolen, www.suremedical.nl.

3. Bloedmooi

Hergebruik van lichaamseigen stoffen blijft een belangrijk onderwerp in de cosmetische wetenschap. Wellicht heb je al eens van de Vampire-lift gehoord, officieel bekend als PRP?

Bij die behandeling wordt bloed afgenomen en vervolgens gecentrifugeerd om de bloedplaatjes te scheiden. Zo blijft er plasma over (platelet rich plasma) dat vervolgens weer in je gezicht wordt geïnjecteerd om de collageenaanmaak, hydratatie en doorbloeding aan te wakkeren.

Deze techniek wordt ook ingezet voor de hoofdhuid, om een ingedutte haargroei te stimuleren.

Prijs voor een behandeling: vanaf € 400,-.

4. Halszaak

Over het algemeen is de neiging groot om het gezicht te laten verfraaien, maar de hals, die onverbiddelijke leeftijdsverrader, te vergeten. Inmiddels is er een nieuwe filler, Juvéderm® Volite, die ook in de tere halsstreek geïnjecteerd kan worden om de elasticiteit te verbeteren.

Het effect is al na één behandeling zichtbaar en er is amper hersteltijd nodig. Uit onderzoek blijkt dat 95% van de testpersonen de volgende dag weer aan het werk is gegaan – en dat is na een facelift wel anders.

Door de gladde gelstructuur laat de filler zich goed verspreiden en kunnen de artsen heel gecontroleerd injecteren. Toevoeging van de licht verdovende stof lidocaïne maakt het injecteren ook minder pijnlijk.

Bron: Allergan

5. Maatwerk

Elke huid is uniek; reden voor het Australische bedrijf SkinDNA™ om advies op maat aan te bieden, gebaseerd op je genen, (zon)verleden en huidige lifestyle. Zo kom je exact te weten wat jouw huid specifiek elke dag nodig heeft.

Sinds kort ook in Nederland: je stuurt een wattenstaafje wangslijm naar het lab en ontvangt vervolgens een profiel dat laat zien welke verzorging het best bij jouw huid past.

Overigens is de test niet gerelateerd aan eigen producten of bepaalde merken. Het is één keer een uitgave van € 289,-, maar het scheelt je wellicht een verzameling onnodige potten en tubes.

www.agingexpert.nl

6. Nieuwe botox

Er wordt al een tijdje gefluisterd dat er een ‘nieuwe soort botox’ in de maak is, maar het echte nieuws laat vooralsnog op zich wachten.

Onderzoek naar betere technieken om lokaal vet te verwijderen, heeft wel een nieuw type filler opgeleverd. Het gaat om de injectable Kybella, al veel toegepast in Amerika.

Met injecties wordt het vet in de onderkin afgebroken en geabsorbeerd. In Nederland is Kybella nog niet goedgekeurd, maar de verwachting is dat dat op korte termijn wel gaat gebeuren.

7. Effectieve combinaties

Behandelingen zoals fillers en peelings worden niet alleen ingezet om afzonderlijke tekenen van veroudering te bestrijden, maar ook voor een algehele beautyfication ofwel verfraaiing van het uiterlijk.

Daartoe wordt steeds meer gebruik gemaakt van twee (of meer) technieken tegelijk, voor het beste resultaat.

Een voorbeeld: de collageenaanmaak stimuleren door micro-needling, in combinatie met radiofrequentiegolven. Of een egale teint en gladdere huidstructuur creëren door een laserbehandeling in combinatie met fillers.

www.vanrosmalenkliniek.nl.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Nail art is al een tijdje een hit, maar roep bij ons associaties op met schreeuwerige kleuren en designs. Maar niets is minder waar, volgens Nail artist Jessica Scholten. Zij signaleert de half-moon als stijlvolle trend van het moment.

Jessica Scholten, de bekendste Nederlandse nail artist van dit moment, wordt regelmatig door modehuizen als Gucci, Kenzo en Oscar de la Renta ingevlogen om hun modellen van de mooiste nagels te voorzien.

More content below the advertising

Half-moon manicure

Haar toptip: ‘Nail art is al een tijdje een hit, maar wordt vaak geassocieerd met heftige kleuren en uitbundige patronen. Terwijl dat helemaal niet hoeft.

Het is na je veertigste heel chic en classy om bijvoorbeeld een half-moon manicure te laten zetten, bijvoorbeeld met donker- en licht rood, of een nude-tint met een subtiel grafisch effect zoals enkel een stipje tegen de nagelriem of een verticaal streepje over je nagelbed.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tamara Santos Lima (@tamarasantoslima) op

Dan zijn je nagels toch trendy, maar stijlvol.

Meer aandacht voor je nagelverzorging

Wat ik elke vrouw ook wil aanraden: besteed meer aandacht aan de nagelverzorging. Ik zie vaak dat mensen ze wel mooi laat lakken, maar de rest vergeet.

Lees ook: Perfecte nagels zonder uitgeschoten randjes? Zo doe je dat.

Breng echt elke dag een olie aan, dat heeft ook geen enkele invloed op je lak. Ik ben fan van het handige pennetje van OPI of hét cultproduct onder topmodellen, Dadi’Oil, een pure mix van avocado, jojoba en olijfolie.’ 

Nu in Nouveau

De half-moon manicure is één van dé 10 modetrends van het moment.

Van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony en groenten als perfecte voeding voor je huis. 10 Beauty-experts delen nu in Nouveau hun trends en tips waar we heel gelukkig en knap van worden. 

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash. Tekst: Anneloes Tas

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

More content below the advertising

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in