Fraaie wenkbrauwen maken de vrouw, zeggen beauty-experts. Mooi, want met deze professionele adviezen krijgt iedereen mooie wenkbrauwen.   

1. Je natuurlijke vorm wenkbrauw is de basis

Weet je nog, de jaren negentig? Het was jarenlang een trend om smalle lijntjes boven de ogen te hebben. Kate Moss, Pamela Anderson en Cindy Crawford, ze deden het allemaal.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kate Moss by Drew Jarrett, 1994

Een bericht gedeeld door White Tee Archive (@whiteteearchive) op

Gelukkig zijn we van deze ‘overplucking’-rage af en is ‘zo natuurlijk mogelijk’ de trend. En die zal nog jaren duren.   

2. Je wenkbrauwen veranderen

Wenkbrauwen veranderen in de loop der jaren, zeker na je veertigste. Dat hoeft allemaal helemaal niet erg te zijn, maar het betekent wel dat je je wenkbrauwen niet op dezelfde manier kunt shapen en kleuren zoals je altijd gewend was. 

3. Bezoek een wenkbrauwspecialist 

Om te kijken welke kleur en welk model nu het best bij je past,  kan advies van een expert heel goed helpen. Saskia van Buren, oprichtster van de populaire wenkbrauwsalon Mrs. Highbrow in Amsterdam: ‘Na zo’n bezoek kun je de kleur en vorm zelf bijhouden en eens in de zoveel tijd even een pro bezoeken.’ 

4. Wildgroei is niet de bedoeling 

‘Zo natuurlijk mogelijk’ betekent niet dat je de haargroei ongeremd zijn gang moet laten gaan. Modellen met perfecte gezichtjes komen goed weg met natuurlijke, rommelige brows, maar doorgaans oogt het, bij de gemiddelde vrouw, al snel onverzorgd.

5. Opletten met ingrepen

Laat je weleens botox inspuiten voor een wenkbrauwlift, kijk dan goed of dezelfde vorm erna nog bij je ‘gelifte blik’ past.

Saskia: ‘Het is vooral belangrijk dat de ruimte tussen de wenkbrauwen en ogen niet te krap is. Dan drukken je wenkbrauwen als het ware op je ogen en dat geeft een norse, vermoeide blik; is de ruimte wat groter, dan zie je er opgewekter uit.'

6. Permanente make-up kan helpen

Permanente make-up heeft de reputatie een onnatuurlijk resultaat te geven, maar dat is inmiddels achterhaald. Saskia: ‘Je hoeft heus niet meer bang te zijn voor rechte Crimson-strepen.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de hairstroke-techniek, alsof het je eigen haartjes zijn, of ombré: natuurlijk kleurverloop. Dat laatste geeft ze een zachte kleurwaas, waardoor ze “perfect opgemaakt” lijken.

7. Microblading: no-no

Brow-experts waarschuwen wel voor de populaire tatoeagetechniek ‘microblading’, om verdwenen brows vorm en kleur te geven.

Roya Zare, wenkbrauwspecialist: ‘Doordat er minuscule sneetjes in de huid worden gemaakt, ontstaat er onderhuids littekenweefsel en op littekenweefsel groeien geen haartjes meer.

Er wordt ook kleurstof in de huid aangebracht die in de loop van de tijd weer langzaam vervaagt. Helaas wordt die niet langzaam lichter, maar eerder blauw-paars of zelfs oranje.

Bovendien zal je huid met de jaren verzakken en die getatoeëerde streepjes zakken mee. Dat kan dan niet meer gecorrigeerd worden.’ 

8. En dan: de juiste kleur wenkbrauw

Net als voor je haarkleur na je veertigste geldt: kies niet te donker. Dat kan te hard overkomen, zeker in daglicht. Roya: ‘De meeste mensen kunnen ongeveer twee tinten donkerder dan hun oorspronkelijke haarkleur gaan.’

9. We willen haartjes zien

Welke kleur je ook gebruikt of waarmee je je wenkbrauwen ook inkleurt, zorg ervoor dat je haartjes blijft zien. Het is een van de  belangrijkste lessen en iets waar alle experts het over eens zijn. Kalk de boog niet ‘dicht’ als een vet Nike-logo.

In Nouveau lees je deze maand een uitgebreid Highbrow-verhaal over de kracht van de wenkbrauw met nog meer tips van de experts en de beste producten om de perfecte wenkbrauw te krijgen.

Nu in de winkel!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Wie wil er nu niet elke dag stralend voor de dag komen? Oftewel die perfecte glow op je gezicht. We zitten nog maar aan het begin van het jaar 2019, maar er wordt al gesproken over dé trend van het jaar: de yoga-skin.

Dat is een bepaalde techniek die je huid een mooie, gezonde gloed geeft.

Helemaal echt

Make-upartieste van de sterren Sara Hill (onder meer Grace Jones en model Rosie Huntington-Whiteley) legt uit wat de yoga-skin precies inhoudt. “Yoga-huid is een look die echt aanvoelt."

Puur natuur

Eerdere trends draaiden vooral rond het creëren van een perfecte, vlekkeloze huidskleur. Sara: "Dat ziet er al snel niet meer natuurlijk uit. Een yoga-huid gaat daarentegen over het creëren van een heerlijke, frisse en sappige huid die er heel natuurlijk uitziet. Maar dan wel met dat tikkeltje extra. Stralend van gezondheid, zeg maar.”

Stappenplan

Sara legt uit hoe je het beste die yoga-huid krijgt. Breng allereerst je normale skincare aan op je gezicht, en geef deze op z’n minst vijf minuten om volledig in de huid te dringen. Breng daarna de primer aan. Maak vervolgens een mengeling van je eigen favoriete producten. 

Gebruik van de volgende verhoudingen:  60 à 70 procent foundation, 15 procent gezichtsolie, 10 procent vloeibare highlighter en optioneel 5 procent glow drops. Breng de mix vervolgens aan en duw het zachtjes in de huid. Et voilà: een stralende huid.

Bron: Het Laatste Nieuws  Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Penélope Cruz is het kersverse gezicht van het Franse modehuis Chanel. Niet zo gek ook, want de 44-jarige Oscar-winnares heeft een betoverende schoonheid.

Kwestie van goede (Spaanse) genen uiteraard, maar de actrice heeft ook zo haar foefjes om fris en fruitig voor de dag te komen.

Een getal

Overigens wil de actrice nooit vragen beantwoorden over ouder worden. Niet omdat ze er bang voor is, maar gewoon omdat ze het er niet vindt toe doen. Volgens haar is het maar een getal. Penélope: "Ik snap niet dat vrouwen anno nu nog steeds hier mee bezig zijn."

In shape

Uiteraard wil ze wel fit blijven. De moeder van twee ziet er geweldig uit. Wat ze doet? Penélope zweert bij bikramyoga. "Ik ben er verslaafd aan. Ik zweet anderhalf uur lang tijdens de les. Het heeft mijn lichaam echt veranderd. Ik heb meer energie dan ooit tevoren."

Heel veel water

Dat ze meer energie heeft komt niet alleen door de yoga, maar daar zorgt de voeding ook voor een groot gedeelte voor. Ze eet ze geen gluten, maar wel heel veel eiwitten. Verder groenten, fruit en liters water.

Geen wijn

Alcohol, melk en suiker zijn volgens haar grote boosdoeners. Deze producten komen er daarom niet in. "Zeker nu ik kinderen heb probeer ik zo gezond mogelijk te leven. Ik drink geen alcohol en ik ben al jaren geleden gestopt met roken"

Bron: Hello Magazine Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in