Echte schoonheid zit van binnen, maar dat het er van buiten ook een beetje verzorgd mag uitzien, is geen geheim. Déze 6 beroemde stijliconen, van Diane von Fürstenberg tot Gwyneth Paltrow geven antwoord op de vraag: Wat is schoonheid?

Actrice Gwyneth Paltrow (45) zweert bij een gezonde levensstijl. Naast haar acteercarrière en moederschap van Apple en Moses Martin, die ze samen opvoedt met haar ex, Chris Martin, heeft ze een succesvolle blog over die lifestyle: GOOP.

Schoonheid zit volgens haar van binnen, maar een knappe lode lippenstift werkt ook enorm in je voordeel.

Article continues after the ad

Jane Fonda (80) was al ageless voordat het woord bestond. In balans zijn, is de sleutel tot haar uitstraling.

Kate Winslet (42) heeft een heel praktische tip die ze kreeg van haar moeder: Epileer je wenkbrauwen niet (te veel). Stylisten mogen er bij fotoshoots écht niet aankomen, omdat, volgens ma Winslet, een kleine verandering in de vorm al een enorme impact heeft op je gezichtsuitdrukking. 

Nu moet gezegd dat Kate ook wel gezegend is met een prachtig paar.

Cindy Crawford (52) is prachtig en heeft van een kleine onvolkomenheid haar trademark gemaakt: de beroemde moedervlek. Gelukkig is ze ondanks al die jaren als fotomodel nog wel een realistisch gebleven. Je kan er soms wel een beetje hulp bij gebruiken.

Diane von Fürstenberg (71) staat er om bekend de lijnen in haar gezicht te dragen als trofeeën van het leven. In de mode-wereld die bol staat van schoonheidsidealen, een verfrissende filosofie.

Last but not least: Sophia Loren (83). Zij stelt dat schoonheid niet met je fysiek te maken heeft, maar met je uitstraling. Mooi gezegd!

Beeld: ANP, Getty Images, AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Dimitrios Kambouris