Echte schoonheid zit van binnen, maar dat het er van buiten ook een beetje verzorgd mag uitzien, is geen geheim. Déze 6 beroemde stijliconen, van Diane von Fürstenberg tot Gwyneth Paltrow geven antwoord op de vraag: Wat is schoonheid?

Actrice Gwyneth Paltrow (45) zweert bij een gezonde levensstijl. Naast haar acteercarrière en moederschap van Apple en Moses Martin, die ze samen opvoedt met haar ex, Chris Martin, heeft ze een succesvolle blog over die lifestyle: GOOP.

Schoonheid zit volgens haar van binnen, maar een knappe lode lippenstift werkt ook enorm in je voordeel.

Jane Fonda (80) was al ageless voordat het woord bestond. In balans zijn, is de sleutel tot haar uitstraling.

Kate Winslet (42) heeft een heel praktische tip die ze kreeg van haar moeder: Epileer je wenkbrauwen niet (te veel). Stylisten mogen er bij fotoshoots écht niet aankomen, omdat, volgens ma Winslet, een kleine verandering in de vorm al een enorme impact heeft op je gezichtsuitdrukking. 

Nu moet gezegd dat Kate ook wel gezegend is met een prachtig paar.

Cindy Crawford (52) is prachtig en heeft van een kleine onvolkomenheid haar trademark gemaakt: de beroemde moedervlek. Gelukkig is ze ondanks al die jaren als fotomodel nog wel een realistisch gebleven. Je kan er soms wel een beetje hulp bij gebruiken.

Diane von Fürstenberg (71) staat er om bekend de lijnen in haar gezicht te dragen als trofeeën van het leven. In de mode-wereld die bol staat van schoonheidsidealen, een verfrissende filosofie.

Last but not least: Sophia Loren (83). Zij stelt dat schoonheid niet met je fysiek te maken heeft, maar met je uitstraling. Mooi gezegd!

Beeld: ANP, Getty Images, AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Dimitrios Kambouris

Die ellendige love handles kwijtraken is best een klus, de buik is nu eenmaal een moeilijke zone. Naast lekker sporten is goede voeding ook heel belangrijk. Deze vijf voedingsmiddelen helpen je om buikvet te laten verdwijnen.

Zet de volgende producten op de boodschappenlijst.

1. Bonen en linzen

De reden dat deze vezelrijke bommetjes zo goed zijn: bonen en linzen zijn laag in calorieën en omdat ze vol vezels zitten geven ze ook nog eens een boost aan je metabolisme.

2. Groenten en fruit dat rijk is aan water

Vet bij de buik wordt vaak veroorzaakt door een verstopping. Naast dat je veel water (twee liter per dag) moet drinken is het goed om producten te eten die veel water bevatten. Denk bijvoorbeeld aan watermeloen, komkommers, selderij en bloemkool.

3. Bessen

Blauwe bessen, rode bessen of aalbessen. Eigenlijk zijn alle soorten bes goed voor de taille. De reden: het zijn niet alleen vitaminebommetjes, maar ook rijk aan antioxidanten, mineralen en vezels. En dat laatste is goed om je buikvet aan te pakken. Lekker en gezond snoepen dus.

4. Zoete aardappelen

Schep nog maar wat op, want zoete aardappelen zijn goed voor je taille. Deze aardappel bevat namelijk naast antioxidanten ook vezels. Maar ook bètacaroteen, deze stof beschermt niet alleen de huid maar is ook goed om buikvet aan te pakken.

5. Noten en zaden

Noten kun je met een gerust hart eten, want volgens verschillende studie maken deze hartige 'jongens' jouw taille slanker. Ze zijn daarnaast gewoon heel lekker en bevatten ook nog eens mineralen. Elke dag een handje noten eten, daar zeggen we geen nee tegen. 

Bron: PopSugar/Margriet Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Sporten is heerlijk en gezond. Daarnaast is sterk het nieuwe slank. Maar welke sporten moet je eigenlijk op jouw leeftijd beoefenen om dat doel te bereiken?

Het is aan te raden om af en toe eens van work-out te wisselen.

Dertigers

Hallo yoga en pilates! Deze twee 'flexibele' sporten zijn uitermate geschikt voor een dertiger. Goed stretchen en lenigheid is cruciaal in dit decennium. Het is goed voor je hart, je wordt er soepel van en het vermindert stress.

Tussen de 40 en 50

Een zogenoemde high-intensity interval training is erg aan te raden, omdat de hartslag best wat omhoog mag. Denk bijvoorbeeld aan rustig hardlopen met tussendoor een minuut sprinten. Ook oefenen met gewichten zijn goed om vet te verbranden. Dat wordt met de kettlebell aan de slag dus.

Zestig

Zestiger opgelet! Je wil op deze leeftijd je kracht en flexibiliteit (die je de jaren daarvoor hebt opgebouwd) natuurlijk behouden. Train daarom lekker met wat gewichten in de sportschool voor de kracht en ga banen zwemmen om soepel te blijven.

Bron: Het Laatste Nieuws Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.