Echte schoonheid zit van binnen, maar dat het er van buiten ook een beetje verzorgd mag uitzien, is geen geheim. Déze 6 beroemde stijliconen, van Diane von Fürstenberg tot Gwyneth Paltrow geven antwoord op de vraag: Wat is schoonheid?

Actrice Gwyneth Paltrow (45) zweert bij een gezonde levensstijl. Naast haar acteercarrière en moederschap van Apple en Moses Martin, die ze samen opvoedt met haar ex, Chris Martin, heeft ze een succesvolle blog over die lifestyle: GOOP.

Schoonheid zit volgens haar van binnen, maar een knappe lode lippenstift werkt ook enorm in je voordeel.

Jane Fonda (80) was al ageless voordat het woord bestond. In balans zijn, is de sleutel tot haar uitstraling.

Kate Winslet (42) heeft een heel praktische tip die ze kreeg van haar moeder: Epileer je wenkbrauwen niet (te veel). Stylisten mogen er bij fotoshoots écht niet aankomen, omdat, volgens ma Winslet, een kleine verandering in de vorm al een enorme impact heeft op je gezichtsuitdrukking. 

Nu moet gezegd dat Kate ook wel gezegend is met een prachtig paar.

Cindy Crawford (52) is prachtig en heeft van een kleine onvolkomenheid haar trademark gemaakt: de beroemde moedervlek. Gelukkig is ze ondanks al die jaren als fotomodel nog wel een realistisch gebleven. Je kan er soms wel een beetje hulp bij gebruiken.

Diane von Fürstenberg (71) staat er om bekend de lijnen in haar gezicht te dragen als trofeeën van het leven. In de mode-wereld die bol staat van schoonheidsidealen, een verfrissende filosofie.

Last but not least: Sophia Loren (83). Zij stelt dat schoonheid niet met je fysiek te maken heeft, maar met je uitstraling. Mooi gezegd!

Beeld: ANP, Getty Images, AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Dimitrios Kambouris

Mascara blijft lekker lang zitten met deze té makkelijke tip.

Als je dan toch elke ochtend tijd en aandacht aan je wimpers besteedt, wil je natuurlijk ook dat je mascara zo lang mogelijk mooi blijft zitten. En laat daar nou niet per se een duur long lasting product voor nodig zijn. Maar gewoon een beetje water! De truc hier is om je wimpers vochtig te maken vóór je de mascara aanbrengt. Dat maakt het aanbrengen bovendien gemakkelijker en geeft dus een langer, beter resultaat. Simpeler wordt het niet. 

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl .Schrijf je in!

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock