De meeste gezondheidstips kennen we nu wel: niet te veel in de zon, veel water drinken, weinig alcohol en niet roken. De Britse website Stylist achterhaalde echter nog meer schoonheidsgeheimen van 'celebrity icons'. Nouveau pikt de meest opvallende er voor je uit.

 

Kate: Koud water met komkommer

Als Kate Moss wakker wordt met een 'puffy' gezicht (wij kunnen ons er maar moeilijk iets bij voorstellen, maar Kate is ook maar een mens) vult ze de wasbak met koud water, ijs en schijfjes komkommer. Nadat ze haar gezicht daarin onderdompelt, voelt haar huid meteen strakker en steviger aan.

Article continues after the ad

Scarlett: Appelcider-azijn

Scarlett Johannson gebruikt Appelcider-azijn als haar huid onrustig is. Volgens haar werkt het helend. Het stinkt alleen wel een beetje, dus liever gebruik je het als je een avondje alleen bent.

Salma: Was je gezicht NIET

Deze hebben we nog niet veel gehoord: Was je gezicht níet te grondig ‘s ochtends. Ja, dat lijkt vreemd, maar Salma Hayek zweert erbij. En die heeft toch best een mooie huid voor zover wij kunnen bepalen. Omdat je huid zich ’s nachts herstelt en daarbij oliën aanmaakt die de huid verzorgen en beschermen, is het zonde ze in de ochtend meteen weg te spoelen.

Dus ‘splashen’ met wat water is prima, maar ga niet schrobben of met zeep in de weer. En als je huid ’s ochtends vies is? Dan heb je ‘m volgens Selma niet goed genoeg schoon gemaakt de avond ervoor. Twee tips in één dus.

Cameron: No more milk

Cameron Diaz was bepaald niet gezegend met een mooie huid. Het was oneffen en ze had last van puistjes en onregelmatigheden. Ze heeft daarom goed onderzocht hoe haar eigen lichaam werkt. En wat bleek? Haar huid reageert heel heftig op melkproducten. Toen ze die uit het dieet verwijderde, veranderde haar huid enorm. In de positieve zin.

Claudia: Evian

Behalve goede huidverzorgingsproducten wast La Schiffer haar gezicht alleen met Evian water. Gelukkig ziet ze zelf ook wel in dat dat wellicht een beetje overdadig is, maar haar huid voelt daarna onmiskenbaar zacht aan. Dus blijft ze het lekker doen. En gelijk heeft ze.

Dat is misschien nog wel de belangrijkste tip. Doe wat goed voelt voor jóu.

Bron: Stylist.co.uk