De meeste gezondheidstips kennen we nu wel: niet te veel in de zon, veel water drinken, weinig alcohol en niet roken. De Britse website Stylist achterhaalde echter nog meer schoonheidsgeheimen van 'celebrity icons'. Nouveau pikt de meest opvallende er voor je uit.

 

Kate: Koud water met komkommer

Als Kate Moss wakker wordt met een 'puffy' gezicht (wij kunnen ons er maar moeilijk iets bij voorstellen, maar Kate is ook maar een mens) vult ze de wasbak met koud water, ijs en schijfjes komkommer. Nadat ze haar gezicht daarin onderdompelt, voelt haar huid meteen strakker en steviger aan.

Scarlett: Appelcider-azijn

Scarlett Johannson gebruikt Appelcider-azijn als haar huid onrustig is. Volgens haar werkt het helend. Het stinkt alleen wel een beetje, dus liever gebruik je het als je een avondje alleen bent.

Salma: Was je gezicht NIET

Deze hebben we nog niet veel gehoord: Was je gezicht níet te grondig ‘s ochtends. Ja, dat lijkt vreemd, maar Salma Hayek zweert erbij. En die heeft toch best een mooie huid voor zover wij kunnen bepalen. Omdat je huid zich ’s nachts herstelt en daarbij oliën aanmaakt die de huid verzorgen en beschermen, is het zonde ze in de ochtend meteen weg te spoelen.

Dus ‘splashen’ met wat water is prima, maar ga niet schrobben of met zeep in de weer. En als je huid ’s ochtends vies is? Dan heb je ‘m volgens Selma niet goed genoeg schoon gemaakt de avond ervoor. Twee tips in één dus.

Cameron: No more milk

Cameron Diaz was bepaald niet gezegend met een mooie huid. Het was oneffen en ze had last van puistjes en onregelmatigheden. Ze heeft daarom goed onderzocht hoe haar eigen lichaam werkt. En wat bleek? Haar huid reageert heel heftig op melkproducten. Toen ze die uit het dieet verwijderde, veranderde haar huid enorm. In de positieve zin.

Claudia: Evian

Behalve goede huidverzorgingsproducten wast La Schiffer haar gezicht alleen met Evian water. Gelukkig ziet ze zelf ook wel in dat dat wellicht een beetje overdadig is, maar haar huid voelt daarna onmiskenbaar zacht aan. Dus blijft ze het lekker doen. En gelijk heeft ze.

Dat is misschien nog wel de belangrijkste tip. Doe wat goed voelt voor jóu.

Bron: Stylist.co.uk

Mascara blijft lekker lang zitten met deze té makkelijke tip.

Als je dan toch elke ochtend tijd en aandacht aan je wimpers besteedt, wil je natuurlijk ook dat je mascara zo lang mogelijk mooi blijft zitten. En laat daar nou niet per se een duur long lasting product voor nodig zijn. Maar gewoon een beetje water! De truc hier is om je wimpers vochtig te maken vóór je de mascara aanbrengt. Dat maakt het aanbrengen bovendien gemakkelijker en geeft dus een langer, beter resultaat. Simpeler wordt het niet. 

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl .Schrijf je in!

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock