Een dagje naar de spa is jezelf echt even volop verwennen. Dat is de bedoeling althans. Zonder je druk te hoeven maken over waar je wel of juist geen kleding aan moet trekken, wat je beter vooraf kunt laten en of je tijdens een therapie mag praten of juist liever niet.

Daarom 13 handige do’s en don’ts om bij je volgende spa bezoek in je achterhoofd te houden. Zodat je echt alleen nog maar ontspant en geniet. 

1. Ban de borrel
Ga vooraf niet aan de borrel, alcohol dehydrateert je lichaam (en in sauna/stoombad verlies je ook de nodige hoeveelheid vocht). Drink liever water, maar vooraf niet zo veel dat je de rest van de dag naar de wc op en neer loopt. 

2. Maaltijd vooraf
Ga niet met een lege maag op pad, maar kies bij voorkeur voor een lichte maaltijd. Het zou zonde zijn als je maag van streek raakt bij een intensieve massage of een warme sauna. 

3. Slechte adem? 
Neem een kauwgommetje vooraf, of iets anders waar je fris van uit je mond gaat ruiken. Je masseur en mede saunagenoot zullen je er dankbaar voor zijn. 

4. Ontharen
Hoe zit het met scheren en spa bezoek? Alleen mannen dienen hun gezicht een dag eerder te scheren als ze voor een facial komen. Voor vrouwen geldt geen vaste regel, hoewel netjes bijgewerkt natuurlijk wel zo verzorgd overkomt. En doe het liever een dag of twee van tevoren, bij zoutbaden kan een pas onthaarde huid behoorlijk geïrriteerd raken. 

5. Half uur van tevoren 
Je kunt het beste zorgen dat je er ruim op tijd bent. Met een half uur speling kun je je rustig inschrijven, een korte douche nemen en omkleden, om zo relaxed als mogelijk aan je spa dag te beginnen. 

Lees ook: Dit serum is de reden dat Linda Evangelista geen botox meer gebruikt 

6. Vooraf douchen? 
Heel graag, wel zo fris om jezelf kort af te spoelen voordat je aan een spa-programma begint. Heb je een massage of andere relax-behandeling geboekt? Ga eerst even lekker in de sauna zitten, zo begin je volledig ontspannen en met een leeg hoofd aan wat nog komen gaat. Niet zo lang dat je lichaam oververhit raakt, maar net genoeg om de spieren prettig mee opgewarmd te hebben. Mocht je een wax gepland hebben staan, sla dan de sauna / het Turks bad even over; de huid kan er geïrriteerd van raken. 

7. Toiletbezoek 
Is tijdens een behandeling onhandig en verstoort de concentratie, probeer dit voor zover mogelijk te voorkomen. 

8. Kleding 
Wat moet aan, wat uit? Altijd een lastige: sommige mensen trekken graag alles uit, anderen wikkelen zich ongemakkelijk het liefst in een enorme badhanddoek. Ondergoed onder de handdoek is bij een behandeling heel normaal, maar hoeft niet. Bij sommige therapieën wordt veel olie gebruikt die lingerie wel vettig kan maken, hou dat in je achterhoofd. 

9. Ogen dicht 
Net als bij de wasbak van de kapper, twijfelen we nog wel eens of we onze ogen nu open moeten houden of juist dicht. Twijfel niet langer over wat beleefd is of niet en doe je ogen gerust lekker dicht; het ontspant je nek en je geest en met de ogen dicht kan er ook geen olie, scrub of crème in komen. 

10. Informatie 
Vertel het de behandelaar als je ergens last van hebt. Informatie over bijvoorbeeld lichamelijk letsel of (bloed)stollingsproblemen kunnen belangrijk zijn voor de behandeling. Mocht je na je spa-dagje nog plannen buiten de deur hebben, vertel het je therapeut. Vervelend als je ’s avonds met een rood gevlekt gezicht uit eten moet (omdat ze nog een rijtje gerstekorrels meenam in de behandeling bijvoorbeeld). 

11. Kletspraatjes
De spa-behandelaar is geen psychotherapeut (bewaar je relatiecrisisverhalen dus liever voor een andere plek), maar aangeven wat jij prettig vindt, is natuurlijk meer dan welkom. Vertel het als je vragen hebt, je graag andere muziek zou willen horen, je het koud of een beetje te warm hebt. Het is juist hun bedoeling het jou zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken. 

12. Voel je nooit verplicht tot aankoop van hun producten 
Ze verkopen je graag de heerlijke lotions, scrubs en oliën die ze dagelijks gebruiken, maar dat betekent niet je je er toe verplicht hoeft te voelen. Een vriendelijk maar kort ‘bedankt, ik heb even voldoende aan deze massage’ zou echt moeten volstaan. Bovendien, aan de behandeling wordt ook verdiend. 

13. Fooi
In veel landen is fooi geven in een spa wel normaal, in Nederland iets minder. Volg je hart, met een fooi geef je in ieder geval aan dat je heel erg hebt genoten. 

Een goede voorbereiding is het halve werk. En voorkomt een hoop onhandige situaties, met een gespannen gevoel als resultaat. Op naar de spa dus en lekker relaxen maar!

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Cellulite is erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al cellulite crèmes, lotions, wraps, bindweefselmassages, lasers, coolsculpting, cryolipolyse of zelfs liposuctie geprobeerd. Maar welke cellulite behandeling geeft het gewenste resultaat?

Deze producten en methodes kunnen je helpen tegen huidverslapping of de effecten van gewichtsverandering, maar de cellulite verwijderen lukt hiermee helaas niet.

Oorzaak cellulite

Zolang de onderliggende oorzaak van cellulite niet wordt aangepakt zal de cellulite op billen of (boven)benen niet verminderen. Cellulite is zo’n veelvoorkomend probleem dat je bijna van geluk mag spreken als je er niet te mee te maken hebt.

We weten allemaal wel hoe een sinaasappelhuid eruit ziet maar hoe we ervan afkomen is een ander verhaal. Cellulite zelf is de onregelmatige structuur van het vetweefsel. Als je nog geen putjes hebt kun je door veel bewegen, masseren en smeren de putjes voorkomen.

Maar zodra je onregelmatigheden ziet, kun je boenen en sporten wat je wilt, maar dan lijkt echt niets meer te helpen.

Je moet het je zo voorstellen, door vetophopingen worden de bindweefselstrengen die aan de huid vast zitten naar beneden getrokken, waardoor er een kuiltje ontstaat. Het enige wat dan nog helpt, is die strengetjes doorsnijden waardoor de huid als het ware weer terug ‘plopt’.

Effectieve methode

De Cellfina-behandeling is helemaal op dat idee van het doorsnijden van de bindweefselstrengetjes gebaseerd. Artsen vinden een Cellfina-behandeling dan ook de enige effectieve methode.

Een vacuüm-handstuk trekt de huid strak en vervolgens worden de te strakke bindweefselstrengen, denk aan elastiekjes, met een klein mesje doorgesneden. De huid veert weer netjes terug en voilà: de putjes zijn verdwenen en het resultaat is gladde billen en benen.

Susan Hoffman (49) is nu vier weken geleden behandeld. Het echte resultaat ziet ze ongeveer drie maanden na de behandeling, als de zwelling en de blauwe plekken weg zijn, maar ze vindt het verschil na een maand al opmerkelijk:

"Ik sta er gewoon versteld van, echt waar. Mijn billen en benen zijn nu al heel mooi strak en glad. Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog beter wordt. De eerste week was het behandelde gebied flink blauw en kon ik moeilijk zitten, maar daarna voelde ik er niks meer van."

Behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag afhankelijk van het aantal putjes en vindt plaats onder plaatselijke verdoving door een goed getrainde arts.

Meer informatie over Cellfina® en adressen van klinieken vind je hier: www.cellfina.nl

De prijs van een behandeling is afhankelijk van het aantal putjes en het te behandelen gebied (richtprijs vanaf € 2.500,-).

Facebook: CellfinaNL

Instagram: Cellfina_nl

Beeld: Cellfina en Pinterest