Cosmetica bedrijf Hourglass Cosmetics komt met iets revolutionairs: een mascara, zónder borstel. Deze mascara, genaamd Curator Lash Artist, heeft wel het effect dat elke vrouw van haar mascara verwacht: het brengt de wimpers tot ongekende hoogte.

Geen borstel, maar wat dan wel? Het heeft een staafje met smalle groeven erin dat het gebruikelijke borsteltje vervangt. Met een moderne goudkleurige look zorgt het dunne roestvrijstalen uiteinde ervoor dat u dichtbij de wimperaanzet kunt komen. Het borsteltje is door het bedrijf vervangen, omdat deze groeven ervoor zorgen dat het product beter pakt en langer blijft zitten, aldus Hourglass Cosmetics.

Het aanbrengen van de mascara gaat iets anders dan u misschien gewend bent. Eerst brengt u met de Curator Lash Instrument, dit is het staafje, brengt u een witte laag aan. Deze laag heet de Curator Ascent Extended Wear Lash Primer en zorgt ervoor dat de wimpers een lift krijgen en dat de wimpers ‘gespreid’ blijven. Geen grote spinnenpoten meer! Daarna doet u hetzelfde met een zwarte laag. Dit is de ‘echte’ mascara en heet de Curator Realist Defining Mascara Formula.

Mascara
Mascara

Om de Curator Last Artist look te kunnen maken, zou u drie delen apart moeten kopen. Hij ziet er daarentegen prachtig uit, met een mooi resultaat!

Curator Lash Instrument $78

Curator Ascent Extende Wear Lash Primer $36

Curator Realist Defining Mascara Formula $36

 

Bron: Hourglass Cosmetics

Bewaren

Snotteren en jeukende ogen. Die ellendige hooikoorts speelt weer op. Wat kun je eraan doen? Nou gewoon, simpelweg een gin-tonic drinken. Dat lijkt ons geen straf! Hier lees je waarom juist die G&T je van je hooikoorts af helpt.

Waarom? Omdat dit drankje weinig histamine en sulfiet bevatten. Stoffen die wel flink aanwezig zijn in bijvoorbeeld bier en wijn. Die stoffen kunnen juist een allergische reactie veroorzaken. Een gin-tonic is dus een beter alternatief voor hooikoorts- en astmapatiënten.

Astma en hooikoorts

Deze gin-tonic tip komt overwaaien uit Groot-Brittanië. De Britse Astmastichting voerde een onderzoek uit naar welke drankjes de symptomen van astma versterken, en welke niet.

Want ja, astma en hooikoorts hebben overeenkomsten. Zo komt bij beide condities de stof histamine vrij bij een allergische reactie.

Santé

En wat bleek uit het onderzoek: maar liefst 64 procent gaf aan meer last van klachten te hebben bij bepaalde alcoholhoudende dranken: rode wijn, witte wijn, bier en cider. Niet bij gin-tonic dus. Een goede reden om er eentje te drinken op een mooie warme zomerse dag!

 

Voor mooie benen moet je ze door de blikken van mannen laten masseren, aldus Marlene Dietrich. Maar ze zelf wat aandacht geven, werkt ook. Dus als het weer is om te flaneren met je prachtige benen, kijk dan eerst hier even.

Na een lange winter ingepakt te hebben gezeten, gaan we nu onze benen weer laten zien. Zijn ze glad geschoren, goed gescrubd en mooi zongebruind?

Volg deze tips en je zomer begint nu al een beetje(zeker met de temperaturen van dit weekend).

Scrubben

Scrub de benen minstens eenmaal per week van top tot teen. Zo poets je het laagje opgehoopte, dode huidcellen richting doucheput en wordt de celvernieuwing gestimuleerd.

Exfoliëren maakt de huid zachter, gladder en bevordert het effect van bodyproducten. Een mix van geurende oliën en zoutkristallen is The Body Shop Secrets of the World Brazilian Cupuaçu Scrub-in-Oil. 

        Lees ook: Handig: 7 x zo geniet je langer van gladde benen

Ontharen

Hoe je de benen ook onthaart: maak ze gerust van hiel tot heup haarvrij. Het is een fabeltje dat je de haartjes op de dijbenen niet zou mogen verwijderen omdat ze dan sterker terug groeien.

Maak de huid vooraf goed vochtig en gebruik altijd een scheerproduct, zoals een mousse of olie. Het geeft minder kans op irritaties en de huid voelt nog zachter. Als je om de drie dagen scheert, voorkom je stoppels. 

Masseren met bodycrème

Trakteer je benen elke dag van hiel tot heup op een rijke bodycrème of voedende olie. Zo’n massage hoeft maar vijf minuten te duren: strijk met vlakke handen in drukkende, opwaartse bewegingen om meteen de bloedcirculatie te stimuleren. 

Alternatief

Alleen de suggestie geven van blote benen kan ook: Wolford heeft de dunste nude zomerpanty Naked 8 denier (in 6 tinten, ook stay-ups, € 18,- via www.wolfordshop-nl).