Al sinds de negentiende eeuw is Parijs de inspiratiebron voor de beroemde klassieke Franse parfumhuizen en nog altijd resulteert dat in de meest verfijnde nieuwe geuren.

[sm-product-feed id="2221"]

BOUCHERON

Inmiddels zijn er op de Place Vendôme 
meerdere juwelenhuizen gevestigd, maar Boucheron was in 1893 de eerste die er de deuren opende – volgens de medewerkers van het huis zelfs ‘op de zonnigste plek’. De warmte en uitzonderlijke schittering van 
de zonnestralen daar schijnen nog altijd 
een inspiratiebron te zijn bij de ontwikkeling van de juwelen, accessoires en parfums. 
De Quatre-ring is het icoon van Maison Boucheron. Hij is opgebouwd uit vier ringen, die zijn geïnspireerd op Parijs: het motief van de Grosgrain-ring is een authentieke gouden sculptuur die de Parijse haute couture en mode-achtergrond van de Boucheron-familie symboliseert, de Clou de Paris-ring is geïnspireerd door de karakteristieke stijl van de straatstenen op de Place Vendôme, 
de Pavé Diamond-ring staat voor de kunst 
van het licht en de dubbele Gardoon-ring 
symboliseert een verliefd stel dat voor altijd met elkaar verbonden is. Als eerbetoon aan de beroemde ring is er nu ook een Quatre-parfum gecreëerd, waarbij de makers de 
elegante Parijse vrouw, die uitblinkt in effortless chic, voor ogen hadden. De roségouden kleur van de flacon en de vorm van de draaisluiting verwijzen naar de ring.

HERMÈS

In 1837 opende Thierry Hermès in hartje Parijs een werkplaats waar hij zadels maakte voor zijn rijke cliëntèle, die de allermooiste lederen accessoires voor hun paarden wilde. Eind negentiende eeuw kreeg de adel een nieuwe hobby: reizen. Hermès speelde daar goed op in door ook super-de-luxe (hut)koffers van sterk zadelleer te maken. Door dit succes werd al snel een eerste boetiek geopend op Rue du Faubourg Saint-Honoré. Vanaf de jaren twintig werd dit ook hét adres voor andere luxe accessoires, zoals de beroemde sjaals, parfums en tassen. Bij Hermès is zelfs het fenomeen it-bags ontstaan. Nadat Grace Kelly met haar favoriete handtas in krokodillenleer op de cover van een tijdschrift verscheen, werd die tas de Kelly gedoopt. Alle parfums worden sinds 2004 door Frankrijks bekendste ‘neus’ Jean Claude Ellena ontworpen, die in parfumstad Grasse is opgegroeid. Bijzonder: hij geeft niet graag zijn geurcomposities prijs, waardoor men nooit precies weet welke extracten in een Hermès-parfum verwerkt zijn.

CHANEL

Het bewogen leven van Coco Chanel vormt tot op de dag van vandaag een dankbare inspiratiebron voor de creatie van de bijzonderste parfums. In 2006 ontwikkelde huisparfumeur Jacques Polge de haute parfumerie-collectie Les Exclusifs, waarvoor hij schriften vol aantekeningen raadpleegde over de spraakmakende levensloop van Gabrielle. Het stelde hem in staat klassiekers opnieuw uit te brengen en nieuwe geuren te ontwikkelen die helemaal Chanel ademen. Met name haar roerige leven in het Parijs van de jaren twintig sprak tot de verbeelding: ze lunchte met Pablo Picasso, dineerde met Winston Churchill en deelde het bed met een neef van de Russische tsaar. Een van haar hartsvriendinnen in die tijd was Misia Sert, de muze van grote kunstenaars (Jean Cocteau) en schrijvers (Proust). De belangrijke rol die zij in het leven van Chanel heeft gespeeld, inspireerde Olivier Polge (zoon én opvolger van Jacques Polge, die er in 2013 mee stopte) dit jaar tot de vijftiende creatie in de Les Exclusifs-serie. Leuk detail: Misia Sert was een van de weinigen die Gabrielle ‘Coco’ mocht noemen.

GIVENCHY

Hubert de Givenchy vertrok op zeventienjarige leeftijd naar Parijs om te gaan werken bij de grootste namen van die tijd, zoals Robert Piguet en Elsa Schiaparelli. In 1952 opende hij zijn eigen modehuis in Parijs en werd al snel beste vrienden met hét stijlicoon van die tijd: Audrey Hepburn. Voor haar heeft hij vele couturecreaties ontworpen, wat het huis wereldwijd op de kaart zette. Zijn eerste parfum, L’Interdit, creëerde hij in 1957 exclusief voor haar. Audrey was het gezicht van de campagne, wat destijds een unicum was, omdat het nog niet gebruikelijk was dat actrices zich daarvoor leenden. Pas in 1995 ging Hubert met pensioen, waarna ontwerpers als John Galliano en Alexander McQueen volgden. Inmiddels staat Riccardo Tisci al jaren aan het roer. De geschiedenis herhaalt zich: hij is goed bevriend met Julia Roberts, die onlangs het gezicht is geworden van de mode- en accessoirecollecties.

TÉO CABANEL

Eind negentiende eeuw was Théodore Cabanel een vooraanstaand parfumeur voor de rijkere Fransen. Hij had een wachtlijst voor de ontwikkeling van huisgemaakte colognes en ‘extraits de mouchoirs’, ofwel geurwater om op een zakdoek te sprenkelen. In de loop der jaren heeft hij honderdvijftig parfumformules ontwikkeld die gelukkig zorgvuldig bewaard zijn door zijn dochter. In de jaren veertig en vijftig was zij een populaire Maître Parfumeur; ze mocht zelfs in opdracht van koningshuizen parfums ontwikkelen. Haar kleindochter, Caroline Ilacqua, heeft in 2003 het parfumhuis voortgezet. Samen met Jean-François Latty, een van de beroemdste Franse neuzen, maakt ze af en toe modernere herinterpretaties van deze parfums. En met succes, want het nichemerk staat bekend als maker van unieke parfums.

CARTIER

Cartier werd in 1847 opgericht door horlogemaker Louis-François Cartier, die al snel bekend stond om zijn uitzonderlijke aandacht voor details. Samen met zijn zoon en kleinzonen wist hij zijn horlogewerkplaats tot een internationaal imperium uit te breiden. In 1899 openden zij hun eerste winkel aan de Rue de la Paix in Parijs, waarna wereldsteden als Londen (1902), Moskou (1908) en New York (1909) volgden. Pas in de jaren zeventig besloot Cartier ook accessoires als lederwaren, pennen en sjaals te maken. De eerste geuren volgden in 1981: Must de Cartier voor vrouwen en Santos de Cartier voor heren, verwijzend naar het eerste polshorloge dat Louis ooit had ontworpen voor een beroemd piloot. De beroemdste damesgeur van Cartier, La Panthère, is geïnspireerd op de bekendste juwelencollectie van het huis: de ringen en armbanden in de vorm van een panterkop. Een vintage exemplaar uit de nalatenschap van de Hertog en Hertogin van Windsor werd enkele jaren geleden in Londen door Sotheby’s geveild voor 4,5 miljoen pond...

 

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Cellulite is erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al cellulite crèmes, lotions, wraps, bindweefselmassages, lasers, coolsculpting, cryolipolyse of zelfs liposuctie geprobeerd. Maar welke cellulite behandeling geeft het gewenste resultaat?

Deze producten en methodes kunnen je helpen tegen huidverslapping of de effecten van gewichtsverandering, maar de cellulite verwijderen lukt hiermee helaas niet.

Oorzaak cellulite

Zolang de onderliggende oorzaak van cellulite niet wordt aangepakt zal de cellulite op billen of (boven)benen niet verminderen. Cellulite is zo’n veelvoorkomend probleem dat je bijna van geluk mag spreken als je er niet te mee te maken hebt.

We weten allemaal wel hoe een sinaasappelhuid eruit ziet maar hoe we ervan afkomen is een ander verhaal. Cellulite zelf is de onregelmatige structuur van het vetweefsel. Als je nog geen putjes hebt kun je door veel bewegen, masseren en smeren de putjes voorkomen.

Maar zodra je onregelmatigheden ziet, kun je boenen en sporten wat je wilt, maar dan lijkt echt niets meer te helpen.

Je moet het je zo voorstellen, door vetophopingen worden de bindweefselstrengen die aan de huid vast zitten naar beneden getrokken, waardoor er een kuiltje ontstaat. Het enige wat dan nog helpt, is die strengetjes doorsnijden waardoor de huid als het ware weer terug ‘plopt’.

Effectieve methode

De Cellfina-behandeling is helemaal op dat idee van het doorsnijden van de bindweefselstrengetjes gebaseerd. Artsen vinden een Cellfina-behandeling dan ook de enige effectieve methode.

Een vacuüm-handstuk trekt de huid strak en vervolgens worden de te strakke bindweefselstrengen, denk aan elastiekjes, met een klein mesje doorgesneden. De huid veert weer netjes terug en voilà: de putjes zijn verdwenen en het resultaat is gladde billen en benen.

Susan Hoffman (49) is nu vier weken geleden behandeld. Het echte resultaat ziet ze ongeveer drie maanden na de behandeling, als de zwelling en de blauwe plekken weg zijn, maar ze vindt het verschil na een maand al opmerkelijk:

"Ik sta er gewoon versteld van, echt waar. Mijn billen en benen zijn nu al heel mooi strak en glad. Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog beter wordt. De eerste week was het behandelde gebied flink blauw en kon ik moeilijk zitten, maar daarna voelde ik er niks meer van."

Behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag afhankelijk van het aantal putjes en vindt plaats onder plaatselijke verdoving door een goed getrainde arts.

Meer informatie over Cellfina® en adressen van klinieken vind je hier: www.cellfina.nl

De prijs van een behandeling is afhankelijk van het aantal putjes en het te behandelen gebied (richtprijs vanaf € 2.500,-).

Facebook: CellfinaNL

Instagram: Cellfina_nl

Beeld: Cellfina en Pinterest