New York, Londen of Parijs? Vraag Bobbi naar haar favoriete stad en ze noemt dit rijtje op. Want waarom kiezen als je ze ook alle drie kunt hebben!

Ter ere van het 25-jarig bestaan van het cosmeticamerk lanceert Bobbi Brown Cosmetics de City Collectie: een palette die je doet dromen naar je lievelingsstad. Prachtige kleuren voor ogen en wangen aangevuld met limited edition versies van de welbekende Long-Wear Gel Eyeliner en Luxe Lip Color. ‘De palettes met daarin de met eigen hand gekozen tinten leggen perfect vast waarom ik van elke stad hou’, zegt Bobbi Brown.

Richard Haines

Om meer inspiratie aan cosmetica toe te voegen, vroeg Bobbi aan fashion-illustrator Richard Haines om elk palette te versieren met een schets die voor één van de drie steden past.

De look

Elke palette bevat vier kleuren oogschaduw geordend van licht naar donker, met onderin een blush geïnspireerd door de ziel van elke stad. Van subtiele nudes voor de moderne New Yorker tot een opvallende gloed voor de trend voorlopende Brit tot chique grijs en rosétinten voor de tijdloze Parisienne: deze palettes bieden een kosmopolitische look! Met de namen en tinten geïnspireerd op de tijdloze stijl van stadse vrouwen is Bobbi’s Luxe Lip de perfecte finishing touch.

Limited-edition

Naast de palettes is er een speciale waterproof eyeliner die lang blijft zitten en makkelijk aan te brengen is. Deze gel liner, die in de prijzen is gevallen, complimenteren elk palette en stad. De ‘Long Wear Gel Eyeliner’ heeft een limited edition goudkleurige dop met reliëf. Bekijk de collectie hier.

Bobbi Brown
Bobbi Brown

Een coole New Yorker, een modieuze Londoner of een chique Parisienne, wat past er beter bij u?

Een gezonde drank drinken? Dan wordt (behalve water) groene thee vaak als optie genoemd. Er zouden allerlei voordelen kleven aan het drinken van de warme drank, zoals dat het drankje je kan helpen afvallen en het risico op het krijgen van ziektes verkleint. Maar hoe healthy is groene thee nu echt? We zetten vijf stellingen voor je op een rij.

Lees ook: Van deze vijf symptomen van hartinfarcten bij vrouwen moet je op de hoogte zijn

1. ‘Groene thee doet buikvet verminderen’

Helaas is dit niet het geval. Wanneer je je voorneemt gezonder te gaan eten en drinken, en je je vol op groene thee stort, kun je zeker wat extra vet kwijtraken.

Dit vet is inderdaad vaak buikvet, maar dit zou ook minder worden wanneer je een ander ‘gezonder’ drankje kiest. En goed om bij stil te staan: veel kant-en-klare groene thee-producten bevatten veel suikers. Deze klinken dus gezonder dan ze zijn.

2. ‘Groene thee kan je helpen met afvallen’

Als je doorgaans veel frisdrank, sapjes en gezoete koffie en/of thee drinkt en dan overstapt op het drinken van enkel groene thee: ja, dan ga je zeker gewicht verliezen.

Drink je al wel veel water en ongezoete dranken, dan zal het drinken van groene thee - helaas - weinig tot niets veranderen aan het getal op de weegschaal.

3. ‘Groene thee vermindert het risico op ziektes’

De anti-oxidanten in groene thee bevatten inderdaad kankerbestrijdende eigenschappen, zo is uit vele onderzoeken gebleken. Nu is het wel zo dat de meeste plantaardige voeding dergelijke eigenschappen bezit en tevens de kans op andere chronische ziektes als hartziekten en diabetes zou verkleinen.

Voldoende groenten en fruit eten, kan dan ook een soortgelijk effect hebben.

4. ‘Groene thee verlaagt je bloedsuikerspiegel’

Nogmaals: als je de ongezoete variant drinkt, is het zeker een goed drankje om je bloedsuikerspiegel mee omlaag te brengen. Hou wel scherp in de gaten dat er verder geen suikers in het groene thee-product dat je eet of drinkt, zitten.

5. ‘Groene thee is cafeïnevrij’

Dit is zeker niet de standaard bij groene thee. Een kop bevat gemiddeld tussen de 25 en 50 milligram cafeïne (ter vergelijking: een gemiddelde kop koffie bevat zo’n 100 milligram cafeïne). Er zijn overigens wel degelijk cafeïnevrije varianten verkrijgbaar, dus kijk goed op de verpakking in de winkel.

Dat groene thee een gezond drankje is, is zeker waar: het kan weinig kwaad. Maar alle gezondheidsclaims die worden gedaan, kan een kopje green tea helaas dus niet allemaal waarmaken. 

Snotteren en jeukende ogen. Die ellendige hooikoorts speelt weer op. Toch genieten op een tuinfeestje? Kies dan voor een G&T. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen uit hooikoorts meer last van de symptomen hebben als ze wijn of bier drinken. Bijna driekwart van de ondervraagden had die symptomen niet bij het drinken van een G&T. Hier lees je waarom.

Waarom? Omdat dit drankje weinig histamine en sulfiet bevatten. Stoffen die wel flink aanwezig zijn in bijvoorbeeld bier en wijn. Die stoffen kunnen juist een allergische reactie veroorzaken. Een gin-tonic is daarom een beter alternatief voor hooikoorts- en astmapatiënten.

Astma en hooikoorts

Deze gin-tonic tip komt overwaaien uit Groot-Brittanië. De Britse Astmastichting voerde een onderzoek uit naar welke drankjes de symptomen van astma versterken, en welke niet.

Want ja, astma en hooikoorts hebben overeenkomsten. Zo komt bij beide condities de stof histamine vrij bij een allergische reactie.

Santé

En wat bleek uit het onderzoek: maar liefst 64 procent gaf aan meer last van klachten te hebben bij bepaalde alcoholhoudende dranken: rode wijn, witte wijn, bier en cider. Niet bij gin-tonic. Een goede reden om er eentje te drinken op een mooie warme zomerse dag!