Hebben: safari-jasjes en een trench van kant!

Libanese ontwerper Zuhair Murad en zijn team kwamen vorig jaar met de schrik vrij bij de enorme explosie in Beirut. Het atelier raakte wel beschadigd, maar is inmiddels hersteld, zodat hij een nieuwe collectie kon produceren en zo iedereen in de keten werk kon bieden.

Murads visie op het voorjaar van 2022 is heerlijk retro Italiaans, compleet met macramé en leuke vondsten zoals een safari-jasje en trenchcoat van kant.

Article continues after the ad

Hiermee nijgt hij wat meer naar daywear, hoewel zijn avondkleding onnavolgbaar blijft (al was niemand erg enthousiast over deze kleurencombinatie). 

Ook bij Murad afstekende biezen zoals hier rechts, een sterk element in ook andere collecties. 

De prinsessen van Zweden zijn Zuhair-fans die wel weg weten met zijn romantische stijl: we zien Victoria zo in de groene links en Sofia in de blauwe off the shoulder rechts. 

Over smaak valt te twisten: het amethist is een kleur die niet iedereen zal staan. 

En dat geldt ook voor perzik, hoe heerlijk retro het ook is. 

Met klassiek rood zit je echter altijd goed en het pak rechts hebben we voor koningin Máxima in gedachten: kick-ass én comfort, heerlijk voor een werkbezoek in de avond. 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in