'Alsof ik voor het eerst mijn trouwjurk aanhad.'

Ze kan zingen, ze is bloedje-eerlijk over haar gevoelens en ze draagt sneakers onder haute couture: met Stien 'S10' den Hollander heeft Nederland in Turijn echt een kandidaat 2.0 staan.

Gisteren deed ze mee aan de officiële opening van het Eurovisie Songfestival en liep over de blauwgroene loper in een Viktor & Rolf uit de Angst Collectie, met schouders op eenzame hoogte dankzij een frame.  "Het voelde alsof ik voor het eerst m'n trouwjurk aan had!"

Article continues after the ad

"Dit spant wel de kroon", zei S10 in gesprek met het ANP toen ze nog maar een meter of 50 had afgelegd. "Ik ben gewoon niet zo heel goed in rode lopers. Ik was net ook best wel een beetje zenuwachtig maar ik ben inmiddels een beetje geland."

Juist op het moment dat S10 de loper betrad begon het te regenen. "Net scheen de zon nog wel zo lekker, maar goed de bloemen hebben ook water nodig", zo wees ze op de bloemen op haar roze jurk die door couturiers Viktor & Rolf is ontworpen.

'Volgens mij ben ik nu weer een hele grote angst aan het overwinnen. Dus daar ben ik wel trots op'

"Dit is een jurk met hoge schouders uit de Angst-collectie van Viktor & Rolf. Ik vind dat wel vet want ik ben ook best wel bang geweest in mijn leven maar ik overwin ook veel angsten", verwees ze naar haar verleden waarin ze mentale problemen overwon. "En volgens mij ben ik nu weer een hele grote angst aan het overwinnen. Dus daar ben ik wel trots op en daar past ook wel een goede outfit bij."

Eerder droeg S10 al deze V&R, die ook de – aanzienlijk meer sobere look - voor haar optreden hebben geleverd.

S10 staan morgen in de eerste halve finale, 21:00, NPO 1.

Foto's (c) Getty Images, Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in