We stellen nu onmiddellijk de tiara als daywear voor.

Anna Wintour was op het Met Gala 2022 niet alleen gastvrouw en The Belle of the Ball, ze droeg ook nog eens een fraaie tiara, die volmaakt op haar beroemde bob stond.

Vermoedelijk is de onderste rand van stof (dat zit voor draagcomfort om de basis) speciaal aangepast aan haar haarkleur, om zo min mogelijk op te vallen.

Article continues after the ad

Iedereen ging er van uit dat het exemplaar uit een bruidswinkel kwam dan wel geleend was van een juwelier.

Niets van dit alles: de tiara is niet alleen echt, maar bovendien haar eigen bezit, zo meldt Couture & Royals. Als een überfashionista als Anna een tiara bezit, ligt de weg vrij voor alle lovers van royal bling, toch?

Anna's beeldje is gemaakt in 1901 met witte en gele diamanten en behoorde tot een aristocratische familie. De tiara kan ook worden gedragen als collier.

Wintour kocht hem van S.J. Phillips, een Londense antiquair die al meer dan 150 jaar bestaat en haar weg weet in royal sieraden. Enig dat ook een ijskonijn als Anna een inner prinsesje heeft! 

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in