Goed nieuws voor het heiligschennis vindt!

Kim Kardashian was een van de meest besproken gasten van het Met Gala 2022, in haar vintage jurk van Marilyn Monroe, waarvoor ze zich toepasselijk had laten blonderen.

Het gaat om het exemplaar waarin Marilyn in 1962  zwoel 'Happy Birthday' zong voor toenmalig president Kennedy op het feest voor zijn 45ste verjaardag. Het was een van de laatste publieke optredens van de actrice, die enkele maanden daarna op 36-jarige leeftijd overleed

Article continues after the ad

De jurk met meer dan 6000 kristallen is ontworpen en gemaakt door Jean Louis en staat bekend als de duurste jurk ter wereld. Marilyn betaalde er $ 1440 voor en moest erin worden genaaid: de jurk was zo nauwsluitend dat ze er geen ondergoed onder droeg.

De couturejurk is momenteel in het bezit van Ripley's Believe It Or Not, een museum in Hollywood, dat er op een veiling krap 5 miljoen dollar voor betaalde. Hij paste goed bij de dresscode van het Met Gala: Gilded Glamour, vandaar dat Kim vroeg of ze hem mocht lenen.

"Ik stelde voor om hem even te passen en ze kwamen aan met gewapende beveiligers en handschoenen," aldus Kim. Die vervolgens tegen een nieuw probleem aanliep: de iconische jurk paste haar niet. "Ik zei: geef me drie weken." In die tijd viel ze meer dan zeven kilo af:

'Ik heb de afgelopen twee keer per dag een saunapak gedragen en drie weken geen koolhydraat gegeten'

"Het was zo'n uitdaging, het was alsof ik het voor een filmrol deed," zegt Kardashian. "Ik was vastbesloten om hem aan te kunnen. Ik heb de afgelopen twee keer per dag een saunapak gedragen en drie weken geen koolhydraat gegeten. Na het gala staat in het hotel een donuts en pizza party gepland."

Online kreeg ze veel kritiek dat ze zo snel was afgevallen met een crashdieet én dat ze het gewaagd had zo'n historische jurk te dragen die – zestig jaar oud – toch makkelijk kon beschadigen.

De jurk kon ondanks het crashdieet niet helemaal dicht zodat ze angstvallig de bontstola voor haar beroemde billen hield zodat de rits op het strakste punt open kon blijven, zelf wilde ze 'm ook voor geen goud beschadigen. Wat betreft dat crashdieet: we've all been there, ooit in ons leven, toch? En als iemand rondingen weer in zwang heeft gemaakt, is het Kim wel. Let's calm down, dears.

En die jurk? Ze droeg hem alleen maar op de rode loper...

... binnen hing een replica die wél dicht kon klaar voor het feest zelf en ging het origineel weer terug naar de gewapende beveiligers en de mensen met handschoenen.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in