Het luxe label en Mattel zijn een innige samenwerking aangegaan.

Balmain en Barbie zijn samen in zee gegaan met als resultaat een kledingcollectie, accessoires en NFT's (digitale items).

De collectie die je daadwerkelijk kunt dragen heeft alle kenmerken van Olivier Rousteing. De creative director van Balmain staat bekend om zijn nogal overdadige esthetiek en ‘bekijkt deze door een Barbie-lens’, aldus het persbericht. Met andere woorden: veel roze en pastels

Article continues after the ad

De collectie bestaat uit vijftig verschillende items. “Barbie en Balmain delen een liefde voor heldere, optimistische iconografie en ze komen samen in een gebalanceerd en draagbaar eerbetoon aan het erfgoed van beide merken,” zo melden Mattel en Balmain.

Naast de draagbare collectie zullen er ook drie NFT’s geveild worden van Barbie en Ken avatars. Deze zijn gekleed in looks van Balmain. Bij de NFT’s krijgen de kopers ook nog fysieke Balmain items die zijn gemaakt op Barbie formaat. Balmain x Barbie is verkrijgbaar vanaf 13 januari 2022.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in