Het is tien jaar geleden dat de iconische Britse modeontwerper Alexander McQueen na jarenlange depressies een einde maakte aan zijn leven. Hij was zeer geliefd en wordt nog altijd gemist.

Daarom een kleine ode in de vorm van hoogtepunten uit zijn carrière.

Lady Gaga

Zijn ontwerpen waren vaak bizar te noemen, maar ook verrassend en vooral rebels. Iets wat name Lady Gaga zo in hem aantrok. Zij droeg maar wat graag creaties van zijn hand. Waaronder een paar hakken waar het bijna onmogelijk is om op te lopen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Long Live McQueen. Look monsters, we got a sign of love from the beyond. 💀. Photo by the babes

Een bericht gedeeld door Lady Gaga (@ladygaga) op

 

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lady Gaga in Alexander McQueen. . . . . . . . #wwdeye #oscars #oscarfashion #ladygaga #mcqueen

Een bericht gedeeld door WWD (@wwd) op

 

Kate Middleton

Ook de vrouw van prins William was fan. Kate Middleton bracht op zijn sterfdag deze week een ode aan hem door een mantelpak (militair geïnspireerd) te dragen terwijl ze een bezoek bracht aan Leicestershire. 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

2020 / 2012 • Alexander McQueen

Een bericht gedeeld door Kate Middleton (@katemiddletonphotos) op

McQueen

Voor wie nog meer over het leven wil weten van Alexander McQueen, dan is de documentaire McQueen een aanrader. In Nederland trok hij volle zalen. In het eerste weekend trok de film meer dan vijfduizend bezoekers. Het is daarmee de beste opening voor een modedocumentaire ooit in Nederland. 

McQueen gaat over het leven van de designer met alle ups and downs: de documentaire laat zijn talent, creativiteit, maar ook vooral zijn verdriet zien. Hij heeft een moeilijke jeugd gehad, maar heeft zich erdoorheen geslagen en werd uiteindelijk een van de beste ontwerpers ter wereld. 

Beeld: Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.