Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit zijn de winnaars van het Televizier Gala 2021!

En we nemen óók even de rode loper met je door. Koninklijk Theater Carré lag er vanavond stralend bij met een rode loper en feestelijk uitgedoste BN'ers die wat in te halen hebben op dit gebied. Reden voor alle glitter en glamour was de uitreiking van de prestigieuze Gouden Televizier-Ring 2021 e...

Dit zijn de winnaars van het Televizier Gala 2021!

En we nemen óók even de rode loper met je door.

Koninklijk Theater Carré lag er vanavond stralend bij met een rode loper en feestelijk uitgedoste BN'ers die wat in te halen hebben op dit gebied.

Reden voor alle glitter en glamour was de uitreiking van de prestigieuze Gouden Televizier-Ring 2021 en het uitroepen van de beste presentatrice en presentator van het jaar, naast nog een paar andere categorieën.

De Televizier Ring ging naar De Kinderen van Ruinerwold, de docuserie van Jessica Villerius (tweede van links). "Ik vind het echt heel bijzonder dat we hier staan," aldus Mar Jan, een van de kinderen van het gezin dat jarenlang onder de radar leefde in het Drentse dorpje. Naast Jessica 'kinderen' Israel, Mar-Jan en Edino. 

 In de vijfdelige serie praatte Villerius met de vier oudste kinderen van Gerrit Jan van D. Hij werd ervan beschuldigd dat hij zes van zijn kinderen jarenlang tegen hun wil heeft vastgehouden op een afgelegen boerderij in het Drentse dorp Ruinerwold. Ook werd hij ervan verdacht zijn kinderen te hebben mishandeld en een aantal van hen seksueel te hebben misbruikt.

André van Duin won de Televizier-Ster beste presentator. De andere genomineerden waren Arjen Lubach en Fred van Leer. Van Duin was niet in Carré aanwezig om de publieksprijs in ontvangst te nemen. Het was de eerste keer dat hij een prijs won op het gala.

Nikkie de Jager won de Televizier-Ster Beste presentatrice. De Jager kwam als winnaar uit de race tegen haar directe concurrenten Marieke Elsinga en Hélène Hendriks.

Elise Schaap won de Televizier-Ster Acteur/Actrice voor het derde jaar op rij. Angela Schijf en Frank Lammers maakten ook kans op de prijs.

De Televizier-Ster Talent ging naar Rob 'Snollebollekes' Kemps, onverwacht chanson liefhebber...

...met goed advies voor zijn jonge fans: "Ga niet met acht blikjes Red Bul in je slaapkamer zitten de hele dag, kijk eens op Spotify. Want zoals Jacques Brel al zei: talent is zin hebben om iets te doen.'' 

Linda Hakeboom mocht voor haar documentairereeks Linda's Kankerverhaal de Televizier-Ster Online-videoserie in ontvangst nemen. De documentairemaakster, bij wie borstkanker werd geconstateerd, kreeg een staande ovatie. "Als je je ziekte laat zien, zeggen mensen weleens: moet dat nou zo in het openbaar? Maar weet je wat het is met ziek zijn: het is niet pretty. Het is niet zo leuk als je nieuwe sneakers'', zegt ze. "Maar het hoort bij het leven. Daarom draag ik deze prijs op aan iedereen die zit te kijken die ziek is, want jij hoort erbij. Jouw verhaal is net zo belangrijk als dat van wie dan ook.''

De Decolletés