Strawberry Fields Forever!

De Jurk van de Zomer is net zo'n terugkerend fenomeen als Rokjesdag en het opduiken van graancirkels en poema's tijdens the Silly Season, ook bekend als komkommertijd.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @letscallheralex op

Geen brekend nieuws, dus. Maar wel grappig, dat sommige jurken blijkbaar zo onweerstaanbaar zijn dat ze massaal worden aangeschaft en gedeeld op de socials.

Article continues after the ad

In 2017 was het deze off the shoulder chambray mini-jurk van Zara…

…en in 2019 scoorde Zara opnieuw, met een comfy polkadot die je zowel naar je werk kon dragen als op een feestje en die iedereen leuk stond.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Megan Dransfield (@megan.dran) op

Dit jaar was het dubieus of er een jurk zou doorbreken, omdat van veel mensen het sociale leven plat ligt en we massaal in yogapants rondlopen. Maar toch: The Strawberry Dress ($490) van Lirika Matoshi heeft Instagram, Twitter en TikTok zo'n beetje overgenomen.

Hij is gemaakt van roze tule met een diepe V-hals, heeft een strook langs de zoom en is bezaaid met glinsterende aardbeien. Duurder dan de Zara's, dus wat minder bereikbaar voor iedereen, maar toch onweerstaanbaar, blijkbaar.

De jurk is niet nieuw, Matoshi ontwierp hem in 2019 en model Tess Holiday droeg 'm in januari al naar de Grammy's en noemde het 'een liefdesbaby tussen Strawberry Shortcake en Lana del Rey'.

Inmiddels heeft ze er ook een bijpassend masker bij gemaakt. "De meeste mensen dragen de jurk thuis," zegt ze. "Ik zou ook niet weten wanneer ik hem aan zou kunnen, ik heb al sinds het begin van de pandemie geen jurk meer gedragen."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @conanspinkhat op

Dat de jurk zo in de smaak valt komt omdat heel veel mensen hem gewoon heel mooi vinden en een vrolijk lichtpuntje in het dagelijkse nieuws: het ontwerp heeft een hoog prinsessengehalte.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Notorious N.N.A. (@thathijabae) op

Het helpt dat hij tot en met maat 20 (maat 52) verkrijgbaar is, het komt niet zo vaak voor dat een designerjurk in een grotere maat verkrijgbaar is.  

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Heidi Larson (@heidileelarson) op

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jamie Weir (@flauntymars) op

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @randomness.fandomness.edits op

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Viviane Gonzalez (@vivianeliz_) op

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door fashunned (@fashunnedmag) op

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door its comeback season 😻 (@bebe.yoonie) op

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kari Alison Hodge (@karialisonhodge) op

 

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in