Shampoo, conditioner, en dan?

In de winter kan je haar wel wat extra liefde gebruiken. En die extra liefde is tegenwoordig ook breed te verkrijgen. Met alleen een shampoo en conditioner ben je er volgens de kenners namelijk nog niet.

De verkoop van aanvullende haarproducten zoals serums, toners, olie, maskers en zelfs scrubs zit enorm in de lift. Waarom dat zo is? Nou, omdat zo'n beetje elke haarexpert onder de zon het er wel over eens is dat een gezonde bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. En laat die nou weinig hebben aan je shampoo.

Article continues after the ad

Skincare voor je hoofdhuid

Laten we de pleister er maar gewoon van af trekken: je haar is dood. Je kunt het er nog wel een beetje gezond uit laten zien, sure. Maar je kunt het niet gezonder maken dan het is. Behalve bij de wortel dan, waar het natuurlijk wél levend tevoorschijn komt.

Het ene na het andere merk is de afgelopen tijd daarom met skincare voor de hoofdhuid gekomen, van celebrityfavoriet Dr. Barbara Sturm tot Drunk Elephant, Grow Gorgeous en het altijd budgetproofe The INKEY List.

Ze maken stuk voor stuk producten die er niet zozeer op gericht zijn het haar zachter en glanzender te maken, maar die je hoofdhuid zo gezond mogelijk maken om gezonde haargroei te stimuleren. Zie het maar als de aarde waar je bloemen (in dit geval je haar) uit groeien. Die wil je wel een beetje verzorgen, anders wordt het nooit veel.

Ook een shiny new hoofdhuidje bij elkaar smeren en scrubben? Wij tippen je alvast deze drie topproducten.

Dr. Barbara Sturm Scalp Serum (50ml voor 85 euro via Net-a-Porter)

The INKEY List Salicylic Acid Exfoliating Scalp Treatment (150ml voor 16,95 euro via CultBeauty)

Dr Hauschka Hair Tonic (100ml voor circa 17 euro via Douglas)

Grow Gorgeous Volumising Niacinamide 10% Booster + Prebiotic (30 ml voor 30 euro via Grow Gorgeous)

Kérastase Soothing Scrub (250ml voor circa 40 euro via Lookfantastic)

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in