Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Perzische beautygeheimen in Nederland

Moeder en dochter La Grand: specialisten in een herboren huid. Moeder en dochter Mitra en Melody La Grand zijn beroemd om hun anti-age en huidverbeteringsbehandelingen. Daarnaast bieden ze bij La Mysore Cosmetics een hammam-behandeling aan die valt in de categorie Pure Verwennerij. Wat is een ham...

Perzische beautygeheimen in Nederland

Moeder en dochter La Grand: specialisten in een herboren huid.

Moeder en dochter Mitra en Melody La Grand zijn beroemd om hun anti-age en huidverbeteringsbehandelingen. Daarnaast bieden ze bij La Mysore Cosmetics een hammam-behandeling aan die valt in de categorie Pure Verwennerij.

Wat is een hammam?

De hammam stamt af van de Griekse en Romeinse badhuizen. Het was van oudsher een plek waar men zich schoonspoelde. In de hammam vergeet je even de tijd en kun je helemaal tot rust komen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Allereerst wordt het lichaam volledig gescrubd. Dit gebeurt met een speciale handschoen waarmee het lichaam ontdaan wordt van dode huidcellen. De bloedsomloop wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Vervolgens wordt het hele lichaam ingezeept met echte olijfzeep en heerlijk gemasseerd.

Verder nog iets?

Naast de klassieke Hammam kun je bij La Mysore nog een korte massage toevoegen met warme olie.

Je kunt ook kiezen voor een Rhassoul gezichtsmasker, huid- en haarkuur.



Een Hammam kennen we uit de Oosterse cultuur, waarom hebben jullie dit naar Nederland gebracht?

Mitra: "Een hammam is in het oosten eigenlijk een ontmoetingsplaats voor vrouwen en mannen die aandacht willen geven aan lichaam en geest middels het reinigingsritueel van de hammam. De speciale massage geeft een enorme ontspanning op zowel metaal als fysiek vlak. Zeker in een land als Nederland waar stress in een veelvoud aanwezig is, is het een echte aanrader."

Wat kunnen vrouwen in Nederland leren van de lichaamsverzorging van hun Perzische zusters?

"De huid is het grootste orgaan van het lichaam en heeft een belangrijke functie: het beschermen van onze lichaam. Geef dit dan ook de aandacht die het verdiend. Je huid eens per week goed scrubben zorgt voor de aanmaak van nieuwe huidcellen, dit maakt de huid egaler en zachter. Vervolgens masseren met voedende olie.

Je moet tijd nemen voor jezelf en aandacht geven aan je huid. Niet alleen bezig zijn met voeding en hardlopen, maar ook het onderhoud aan je huid wekelijks uitvoeren."

Wat is je eigen favoriete onderdeel van de Hammam-behandeling?

"Dat is het warme water wat iedere keer over je heen gegoten wordt, en uiteraard de massage met de heerlijke olijfzeep - dan kom je echt helemaal tot rust."

Kruiden en natuurlijke cosmetica

Geboren in Iran, kwam Mitra La Grand in 1996 naar Nederland waar ze de opleiding tot schoonheidsspecialiste volgde. Ze specialiseerde zich in kruiden en natuurlijke cosmeticaleer en lanceerde in samenwerking met een Frans laboratorium La Mysore, een huidverzorgingslijn en kruidenconcept op natuurlijke basis.

Lamys Ortho Total Bodyscan

Omdat schoonheid en gezondheid volgens La Grand onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, bekwaamde ze zich verder in de orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica en ontwikkelde ze Lamys Ortho Total Bodyscan.

Na een skin- en bodyscan wordt een persoonlijk voedingsadvies opgesteld plus een beautyplan in combinatie met kruidenrecepten. Deze combinatie van huidverzorging met lifestyle-geneeskunde leverde haar de Dutch Beauty Award 2019 op.

La Mysore Cosmetics runt Mitra inmiddels samen met haar dochter Melody.

Hoe werd het moederbedrijf een moederdochterbedrijf?

MELODY: ‘Na de middelbare school wist ik niet precies wat ik wilde gaan doen. Voor de grap liep ik op zeventienjarige leeftijd een dagje mee met mijn moeder.

Mocht ik kopjes thee en koffie rondbrengen en kijken hoe zij het allemaal deed. Wat was ze goed! Zou ik dat ook kunnen, vroeg ik mezelf af? Ik besloot in elk geval de opleiding tot schoonheidsspecialiste te gaan doen.’

MITRA: ‘Haar stage moest ze in een andere salon lopen. Toen ze in de vakantie van mij toch een keertje mee mocht draaien, zag ik met hoeveel liefde ze het deed. Wat zou het geweldig zijn om samen te kunnen werken, dacht ik. Ik heb haar opleiding kunnen overtuigen van het feit dat haar toekomst bij mij lag en ze mocht haar stage bij mij afmaken. Ze is nooit meer weggegaan.’

Wat bewonderen jullie in elkaar?

MITRA: ‘Melody is zo klantvriendelijk, ze doet haar werk met veel liefde en passie. Ze is extreem vakkundig. Ze is beroemd om haar bindweefselmassages en epileren. Soms vragen klanten om een afspraak specifiek met haar. Dan zeg ik: “Ze zit vol, je kunt ook bij mij”, maar dan willen ze toch liever bij haar. Dat ben ik supertrots.’

MELODY: ‘Het perfectionisme heb ik van mijn moeder. Als ik klanten behandel, wil ik dat ze helemaal tevreden zijn. Dus doe ik nog meer dan mijn best.’

MITRA: ‘En het is je passie. Want dat kun je niet leren, dat moet in je zitten.’

MELODY: ‘Ik heb wel zelf voor dit vak gekozen, het hoefde niet van mijn moeder. Iedere tevreden klant is een stimulans om door te gaan.’

MITRA: ‘Ik ben er trots op als ik zie hoe ze gegroeid is. Van zenuwachtig meisje van zeventien is ze uitgegroeid tot een professional. Ik vertrouw haar volledig, ze heeft haar eigen vaste dagen, dan doet ze alles in haar eentje. Ik zou me geen raad weten zonder haar.’