Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Is je SPF nog wel houdbaar?

Het wordt smeren geblazen de komende week! Er komt een mini-hittegolf onze kant op. En dat betekent dat de SPF overal ook weer uit de kast komt. Maar euh... is die van vorig jaar nog wel goed? Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: zonnebrand heeft gewoon een tenminste houdbaar tot-datu...

Is je SPF nog wel houdbaar?

Het wordt smeren geblazen de komende week!

Er komt een mini-hittegolf onze kant op. En dat betekent dat de SPF overal ook weer uit de kast komt. Maar euh... is die van vorig jaar nog wel goed?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: zonnebrand heeft gewoon een tenminste houdbaar tot-datum. Al staat die niet altijd op de verpakking.

Geopend

Is je zonnebrandcrème al open? Dan is er sowieso altijd sprake van oxidatie en enig verlies van beschermingskracht. Betekent dat weggooien? Niet per se. Sommige merken garanderen de kwaliteit van hun producten gedurende een vastgesteld aantal maanden na openen. NIVEA bijvoorbeeld doet dat twaalf maanden, mits het product op kamertemperatuur bewaard is, uit de zon. Vaak zijn dit soort garanties heel makkelijk te Googelen.

Je neus is ook een bepalende factor: ruikt de SPF gek of ziet hij er anders uit dan je gewend bent (geler, dikker, dunner) dan doe je er verstandig aan een nieuwe fles te kopen. Bij twijfel geef je liever een paar tientjes uit dan dat je direct op de eerste zonnige dag compleet verbrandt, toch?

Het Nederlandse merk Witlof heeft een fijne SPF met en zonder kleurtje, zonder microplastics en andere kunstmatige ingrediënten

Ongeopend

Voor ongeopende flessen zonnebrand gelden andere regels. Producten met een houdbaarheidsdatum van minder dan 30 maanden na productie, dienen dat op de verpakking te hebben staan. Staat er nergens een datum, dan is het een veilige gok dat je de crème nog tot 30 maanden na aanschaf kunt gebruiken. Dat is best lang, maar dan moet je natuurlijk maar net weten wanneer je iets hebt aangeschaft.

In de markt voor een nieuwe SPF? Wij tippen in elk geval deze vijf toppers voor je gezicht.

La Roche-Posay Anthelios UVMune 400 Invisible Fluid SPF50+ (50ml voor 16,45 euro)

Eau Thermale Avène parfumvrije SPF50+ (50 ml voor 18,20 euro)

Witlof Skincare Tinted Day Cream SPF30 (50 ml voor 29,95 euro)

Dermalogica Dynamic Skin Recovery SPF50 (50 ml voor 82 euro)

Caudalie Vinosun Ocean Protect Very High Protection Fluide (40 ml voor 19,90 euro)

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in