Goed smeren kun je leren.

Eerst goed cleansen, dan je serums en daarna je moisturizer. Dat is inmiddels wel gesneden koek. Maar heb je al van 'moisture sandwiching' gehoord? Zo voer je het in jouw regime in voor de allerbeste hydratatie-resultaten.

Voordat je begint te zuchten: dat betekent niet dat je allerlei moeilijke stappen aan je skincare hoeft toe te voegen. Maar juist dat je je bestaande producten extra hard voor je laat werken. #win-win

Article continues after the ad

In de kern is sandwiching heel simpel. Het draait allemaal om zorgen dat je hyaluronzuur optimaal voor je kan werken. Door direct na een serum met hyaluronzuur een moisturiser aan te brengen, zet je de hydratatie als het ware vast in je huid. Het zuurtje heeft het vermogen om 1000x zijn eigen gewicht in vocht vast te houden, dus dat wil je zeker.

Wil je je serum een éxtra boost geven, dan breng je 'm aan op een vochtige huid, ook weer zodat het hyaluronzuur vocht heeft om vast te houden. Breng het vers uit de douche aan, of spray je gezicht even in met een facial mist en breng dan je serum aan. Dus even sprayen - hyaluronserum - moisturizer. Dat is de hele sandwich.

Zo gepiept, toch?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in