Olfactorische juweeltjes voor op je toilettafel!

'Denk aan parfum als levende haute joaillerie.' Dat is het motto van Cartier parfumeur Mathilde Laurent, het brein achter het trio Les Épures de Parfum, de eerste drie geuren in een buitengewoon exclusieve lijn: Pur Muguet, Pur Kinkan en Pur Magnolia.

"Ik zie de geuren voor me als onzichtbare sieraden," zegt Laurent. "Stukjes natuur die je op je huid en om je heen draagt. Alle drie zijn ze zeer naturel gehouden, ik hou van heldere stralende parfums, die het effect hebben van een zonnestraal die naar binnen valt. Ik mag graag wat onbekendere ingrediënten gebruiken, een geur mag ook verrassen."

Article continues after the ad

Pur Muguet is een bloemengeur, groen en poederig, met veel lelietje-van-dalen vibes, maar ook wat bergamot, jasmijn en musk.

Pur Kinkan is de meest verrassende van het trio: heel licht en puur en ruikt naar verse kumquats, denk aan sprankelende citrus met een zuurtje.

Pur Magnolia is een zachte geur, tussen citrus en bloemig in. Voor de verandering niet heel zoet of romantisch, maar eerder fris, zoals de bloemen zijn als ze nog aan de boom zitten.

De flacons zijn geïnspireerd op een inmiddels bijna antiek ontwerp van een Cartiervaas uit 1926, in het bezit van Baron De Rothschild en de gouden ring om de hals is een knipoog naar de core business van het label. De Pur's kosten  € 270 per flesje...

...en er is een doosje met mini's voor € 172.

Foto's (c) Cartier, met dank aan parfumkenner en liefhebber Corrie Vorst 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in