Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wauw: Videoland-serie Máxima verbrak na één dag al records

Er werd royaal gebinged afgelopen weekend.

Máxima

Dit weekend was het zover: we konden eindelijk genieten van de eerste twee afleveringen van de langverwachte Videoland-serie Máxima. En dat werd dan ook massaal gedaan! Al op de allereerste dag van de release brak de serie records.

Waanzinnige records

Vorige week ging Máxima in première in een bomvol Tuschinski in Amsterdam. En nog voor de serie goed en wel op Videoland te zien was, werd al bekend gemaakt dat er een tweede seizoen gemaakt zal worden. Een succes op zich voor de makers van de serie, maar dat is nog niet alles, want onlangs bleek dat de kijkcijfers ook nog eens alles overtreffend zijn.

De streamingdienst laat weten dat er nog nooit een Nederlandse dramaserie zo veel streams heeft behaald op de eerste releasedag als Máxima. Daarnaast heeft een record aantal mensen zich geabonneerd bij Videoland om de ontluikende liefde tussen onze koning en koningin te bewonderen. Daarmee beleeft de serie de beste start van een nieuwe Videoland Original dramaserie óóit.

Peter van der Vorst is erg blij met de vliegende start. ''Na de prachtige première in Koninklijk Theater Tuschinski en de mooie recensies voor de eerste twee afleveringen is het geweldig om te zien dat het Nederlandse publiek de Videoland Original Máxima heeft omarmd'', aldus de programmadirecteur van RTL.

Tweede seizoen

Eerder kwamen we al te weten dat er een tweede seizoen komt van de serie. ''We zijn enorm trots op de kwaliteit van deze unieke Videoland original en hebben daarom nu al besloten een tweede serie te bestellen'', aldus Peter van der Vorst. In de eerste reeks zien we hoe een Argentijns meisje zich ontwikkelt tot een zelfverzekerde jonge vrouw die smoorverliefd wordt op een Nederlandse prins. Maar het verhaal gaat natuurlijk verder. Máxima trouwt, wordt moeder én koningin. ''Stuk voor stuk gebeurtenissen die in ons collectief geheugen gegrift staan en die we in het vervolg gaan terugzien. Dit zijn de grote Nederlandse verhalen die onze abonnees graag willen zien bij Videoland!''

Royalty
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld