Willem-Alexander en Máxima ‘diep geraakt’ door aanslag Manchester

Willem-Alexander en Máxima ‘diep geraakt’ door aanslag Manchester

Zeker 22 concertgangers zijn om het leven gekomen bij de aanslag op Manchester Arena, maandagavond. Ons koningshuis betuigt zijn medeleven.

Een zelfmoordaanslag, zo wordt de explosie in de foyer van de concerthal momenteel omschreven.

Tour gecanceldVlak nadat Ariana Grande het podium verliet, ging de bom af. Het tieneridool heeft de rest van haar tour gecanceld, en was heel kort geleden nog op Nederlandse bodem. Op 14 en 16 mei zong ze haar Nederlandse fans toe in de Ziggo Dome.

'Wij leven intens mee'De aanslag komt bij veel mensen hard binnen, maar zeker bij ouders van jonge meiden, zoals onze eigen koning en koningin, komt zoiets dichtbij. “De huiveringwekkende aanslag in Manchester die zoveel jonge slachtoffers heeft geëist, heeft ons diep geraakt”, laat de koning dinsdagochtend in een verklaring weten. “Wij leven intens mee met alle ouders die het verschrikkelijke nieuws hebben gekregen dat hun kind is omgekomen en met alle familieleden en vrienden die nu in rouw gedompeld zijn. Ook allen die in angstige onzekerheid verkeren over het lot van hun dierbaren zijn in onze gedachten.”