Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het wassenbeeld van wijlen koningin Elizabeth is tijdelijk te zien in Madame Tussauds Amsterdam

Dit ter ere van haar verjaardag én Koningsdag.

wassenbeeld koningin elizabeth

Afgelopen zondag was het de verjaardag van wijlen koningin Elizabeth. En om de geboortedag van de koningin te eren, staat het wassenbeeld van haar dan ook tijdelijk in Madame Tussauds Amsterdam.

Tijdelijke uitbreiding

Ter ere van de wijlen koningin haar verjaardag én Koningsdag dat eraan komt, mag Madame Tussauds Amsterdam tijdelijk hun wassenbeeldencollectie uitbreiden met het wassenbeeld van koningin Elizabeth. Zo staat ze gepositioneerd naast prinses Diana en in de buurt van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix. Wil jij dus binnenkort een blik werpen op dit unieke beeld? Wees er dan snel bij. Het wassenbeeld verhuist in juni namelijk weer terug naar Wenen.

Het wassenbeeld van wijlen koningin Elizabeth in Madame Tussauds London (NL Beeld / PA Images).

Overleden

Na zeventig jaar op de troon te hebben gezeten, blies koningin Elizabeth in 2021 haar laatste adem uit op 96-jarige leeftijd op Balmoral Castle. Deze plek was erg belangrijk voor haar.

Zo groeide Elizabeth op met lange zomers op Balmoral en bij haar opa en oma van haar moeders kant op Glamis Castle. Op haar tiende werd haar vader koning en werd Elizabeth in één klap troonopvolger. Onverwacht, want haar oom zou eigenlijk koning worden, maar gaf de troon op voor de liefde. Ineens werden Elizabeth en zusje Margaret veel meer in de spotlights geworpen. Schotland was daar een fijn tegenwicht voor: een plek waar ze nog even gewoon kind konden zijn. En waar haar eigen kinderen dat ooit óók zouden kunnen.

Twee dagen voor haar dood ontving ze er zelfs nog voormalig Premier van het Verenigd Koninkrijk, Boris Johnson en Liz Truss, lid van het parlement van het Verenigd Koninkrijk. Reizen was te zwaar geworden, waardoor ze graag in Schotland wilde blijven.

Royalty
  • RTL Boulevard, Nouveau archief
  • NL Beeld