Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Britse media: Harry weigerde bezoek aan Charles om veiligheidsredenen

Eerder werd gezegd dat de koning geen tijd had voor zijn zoon.

Harry weigerde bezoek aan Charles om veiligheidsredenen

De moeizame relatie tussen prins Harry en de rest van het Britse koningshuis krijgt met regelmaat aandacht van de media. Dat was afgelopen maand niet anders – toen bleek dat Harry zijn zieke vader, koning Charles – niet had bezocht tijdens een flitsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Eerder deed de media verslag dat Charles te druk zou zijn geweest, maar nu blijkt de vork toch anders in de steel te zitten.

Flitsbezoek aan zijn thuisland

De Britse prins bracht een bezoek aan zijn thuisland vanwege het tienjarige jubileum van de Invictus Games Foundation – het internationale sportevenement voor militairen en veteranen, die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt gedurende hun diensttijd. Die reis wilde hij combineren met een bezoek aan zijn zieke vader, die onlangs de diagnose kanker kreeg. Helaas kwam de ontmoeting er niet van, omdat Charles – volgens de media – te druk zou zijn geweest om zijn zoon te ontvangen. Dat benadrukt nog maar eens de moeizame band.

Onvoldoende beveiliging

Echter, nu blijkt dat de monarch wel degelijk heeft ingestemd met Harry's verzoek om zijn vader te zien. In plaats van dat Charles een ontmoeting afhield, lijkt het nu Harry zélf te zijn die de situatie ingewikkeld maakte. Koning Charles had zijn zoon aangeboden om in een van zijn koninklijke residenties te verblijven, maar wel zónder beveiliging. Dus geen bescherming van de politie en op een plek met publieke toegang. Dat zag Harry niet echt zitten. Hij besloot het aanbod vanwege veiligheidsredenen af te slaan. De prins bleef drie dagen in het land en verbleef uiteindelijk in een hotel. Na het vieren van het tienjarig bestaan van de Invictus Games Foundation stapte hij – zonder een glimp van zijn vader opgevangen te hebben – terug in het vliegtuig naar de VS.

Het is niet de eerste keer dat Harry en zijn vader niet op één lijn liggen over zijn beveiliging. Eerder dit jaar werd deze onenigheid bevestigd toen Harry een rechtszaak verloor over zijn politiebeveiliging, en ook het hoger beroep uitviel in zijn nadeel. Aii...

Royalty
  • RTL Boulevard, Mirror
  • NL Beeld