'Tampongate' komt niet in The Crown

'Tampongate' komt niet in The Crown

Eén van de beroemdste Charles en Camilla-momenten komt niet in de serie.

Dat verklapt Josh O'Connor, de man die Charles speelt in de populaire Netflix-serie.

"Toen ik de rol aangeboden kreeg, was één van mijn eerste vragen — of eigenlijk het eerste wat ik zei: we gaan dat tampontelefoontje niet doen", deelt de acteur met Entertainment Weekly.

Josh als de prince of Wales

'Tampongate' komt niet in The Crown

Daarmee doelt hij natuurlijk op het legendarische gelekte telefoongesprek tussen de toen nog getrouwde prins Charles en Camilla uit 1989, dat in 1992 gepubliceerd werd in de Britse tabloids. 

De Camilla van The Crown

'Tampongate' komt niet in The Crown

Josh heeft daar zo zijn eigen redenen voor. "Voor The Crown maakte ik veel onafhankelijke films en televisieseries vol naakt, waarin ik ook niet de netste personages speelde. Dit was mijn kans om iets te maken wat mijn ouders zonder schaamte zouden kunnen kijken."

Hij vervolgt: "Dat wilde ik echt niet teniet doen door op Netflix over tampons te praten." Hij grapt: "Helaas voor alle fans van tampongate. Die staat een hele teleurstelling te wachten in seizoen vier."

'Tampongate' komt niet in The Crown

The Crown keert in november of december terug op Netflix met het vierde seizoen, inclusief prinses Diana. Er volgt ook nog een seizoen vijf (vermoedelijk in 2022 of later) met weer een nieuwe cast, maar daarna is de koek (voorlopig) op voor de topserie.

Beeld: Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in