• Royalty

Stéphanie van Monaco ruziet met vegans

Stéphanie van Monaco ruziet met vegans

En ook dierenactivisten kunnen op een weerwoord rekenen.

Prinses Stéphanie van Monaco, de zus van prins Albert, erfde van hun vader prins Rainier niet alleen liefde voor het circus, maar ook het voorzitterschap van het Monte Carlo International Circusfestival. In die rol zegt ze 'erg geschokt te zijn' door het nieuws dat de Franse regering reizende circussen zal verbieden om wilde dieren zoals olifanten en tijgers te houden. 

Stéphanie van Monaco ruziet met vegans

In een interview met het Monegaskische dagblad Monaco Matin deze week veroordeelt Stephanie de maatregel en zegt "dat de wereld van het circus niet langer bestaat uit 'de stoel en de zweep' maar met de tijd is meegegaan. Circusdieren behoren tot de familie. Ze worden niet mishandeld, maar geliefd, gevoed en in de watten gelegd."

Stéphanie van Monaco ruziet met vegans

Ze benadrukt dat "in tegenstelling tot wat de verenigingen die beweren dieren te beschermen geloven, de olifanten of tijgers van het circus niet in het wild werden gevangen. In plaats daarvan werden ze in gevangenschap geboren, net als de dieren die we in dierentuinen zien. Ze zijn gewend aan mensen. Circusmensen gaan niet op vakantie, ze leven vierentwintig uur per dag met hun dieren. Er zijn huisdieren die slechter worden verzorgd en minder aandacht krijgen."

Stéphanie van Monaco ruziet met vegans

"Ik heb van mijn vader de liefde voor het circus en de olifanten geërfd," zegt ze prinses, hier in 1976 met haar ouders en haar zus prinses Caroline. "Van jongs af aan volgde hij de belangrijkste Europese circussen en kende hij alle families die met de sector te maken hadden. Dus ik ben ermee opgegroeid en vergezelde hem overal ”

Stéphanie van Monaco ruziet met vegans

Stéphanie blijkt ook geen fan te zijn van vegan activisten. "We hebben allemaal het recht om alles op ons bord te leggen wat we willen. Dat maakt ons niet tot slechte mensen. Als ik een goede biefstuk wil eten, zal ik iemand anders niet beletten om soja te eten, ik heb niets met hun militante opstelling. Maar ik zal nooit veganist worden. Sorry, het blijft mijn keuze. Ik wil warme wollen truien en leren schoenen dragen die ervoor zorgen dat mijn voeten niet nat worden."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in