Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Staatsbezoek Luxemburg aan België: koningin Mathilde trekt meest dierbare tiara uit de kast

De eerste dag van het staatsbezoek zit erop: we praten je bij.

staatsbezoek

Het is een drukke week voor menig royalty-fan. Er staan namelijk twee (!) Europese staatsbezoeken op de planning. Het staatsbezoek van Luxemburg aan België werd gisteren afgetrapt in Brussel. Koning Filip en koningin Mathilde ontvingen Luxemburgse groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa. Bij zo'n bezoek hoort natuurlijk ook een chique staatsbanket. Dat het een succes was, bleek wel uit de foto's!

De start

Het bezoek begon regenachtig, maar dat mocht de pret niet drukken. De Belgische royals stonden het paar uit Luxemburg met paraplu’s op te wachten. Ondanks dat het weer niet bepaald warm te noemen was, zo werd het paar wél ontvangen. Op de beelden zien we blije gezichten met stralende glimlachen van beide stellen. Gewapend met de paraplu’s werden de mooie outfits en kapsels van de dames droog gehouden. En dat was zeker nodig met deze prachtige outfits. Koningin Mathilde was namelijk van top tot teen gehuld in dromerig roze Dior. Maria Teresa koos voor een donkerblauwe jurk met daarover een mantel dat is ontworpen door Indalia.

NL Beeld / Content Curation

Nostalgie

Na de begroetingen werd het Luxemburgse paar officieel ontvangen met een ceremonie op het Paleizenplein in Brussel. Daarna stond een bezoek aan het Brusselse stadhuis gepland. Het viertal verscheen ook nog op het balkon van het stadhuis. Een mooi moment voor met name Filip en Mathilde, want op dit balkon stond het stel ook tijdens hun trouwdag in 1999 om voor het eerst als getrouwd stel het publiek toe te zwaaien. Dat zal vast de nodige nostalgische gevoelens hebben aangewakkerd.

NL Beeld / Content Curation

Staatsbanket

Samen sloten de royals de eerste dag af met een staatsbanket in het Kasteel van Laken. Compleet gehuld in galajurken en mét tiara verschenen Matilde en Maria Teresa aan de hand van Henri en Filip.

NL Beeld / Content Curation

Matilde droeg een schitterende jurk van Armani Privé, zo meldt Belgische krant HLN. Voor het banket had de koningin tevens haar meest dierbare juweel uit de kast getrokken, namelijk het diadeem der negen provinciën. En alsof dat nog niet genoeg glam was, droeg Matilda een tweede tiara om haar pols.

NL Beeld / Content Curation

De thema's

Tijdens het bezoek staat thema’s zoals duurzame economische ontwikkeling, ruimtevaart, defensie en onderwijs centraal. Vandaag staat er een bezoek aan Gent op de planning, waar ze onder andere een bezoekje aan North Sea Port en motorenbouwer Anglo Belgian Corporation zal worden gebracht. Tot slot staat er donderdag een bezoek aan Luik op de gepland, waar onder andere de universiteit zal worden bezocht. Het bezoek zal die dag worden afgesloten met een concert van het Filharmonisch Orkest van Luxemburg in Flagey. We houden jullie op de hoogte!

Royalty
  • Beau Monde, HLN
  • NL Beeld