Royal trendje: de haarband

Royal trendje: de haarband

Kate is helemaal om en sleepte al snel het Britse koningshuis mee. Maar de royalhaarband heeft nu ook Denemarken bereikt.

De Duchess of Cambridge brengt ze weer helemaal terug in de spotlights: haarbanden. En dan natuurlijk niet de dunne plastic gevalletjes van weleer, maar serieuze haarbanden die je écht niet over het hoofd kunt zien.

Royal trendje: de haarband

En zoals dat gaat in royalkringen, valt wat Kate doet altijd goed op. Haar haarbandenliefde verspreidde zich eerder al naar schoonzus Meghan en 'nichtjes' Beatrice en Eugenie. En heeft nu officieel de oversteek gemaakt naar het Europese vasteland.

Royal trendje: de haarband

Deze week werd kroonprinses Mary van Denemarken gespot met een feestelijk exemplaar waar Kate ook zo het paleis mee uit zou kunnen lopen. Leuk!

Overigens liet ook onze eigen koningin Máxima zich meeslepen door de trend, zij het al een jaar geleden. Toen ze op staatsbezoek ging in Groot-Brittannië droeg ze dit exemplaar, een duidelijke knipoog naar Catherine zou je toch zeggen.

Royal trendje: de haarband

In 2019 zagen we onze koningin overigens helemaal níet met een haarband in. Gevalletje 'iedereen doet het'? Of zal ze toch geconcludeerd hebben dat ze het fijner vindt om een stevigere turban (ook wel de Máxima-donut genoemd) te dragen? En ook belangrijk: heeft Kate daar al eens van gehoord? Een leuk kerstcadeau, zouden wij zeggen.

Royal trendje: de haarband

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in