Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Royal dresses onder de hamer (en sommige willen we!)

Over twee weken gaan wat kinderjurkjes van de Britse queen Elizabeth en een aantal Diors van zus Margaret onder de hamer. En vooral die laatste zijn zeer de moeite waard. Het is een fraaie collectie van royal jurken uit de afgelopen zeventig jaar die geveild zullen worden. Sommige van de kinderju...

Royal dresses onder de hamer (en sommige willen we!)

Over twee weken gaan wat kinderjurkjes van de Britse queen Elizabeth en een aantal Diors van zus Margaret onder de hamer. En vooral die laatste zijn zeer de moeite waard.

Het is een fraaie collectie van royal jurken uit de afgelopen zeventig jaar die geveild zullen worden. Sommige van de kinderjurkjes zouden kleine Charlotte niet misstaan, maar de kaftans en Dior-jurken van prinses Margaret zijn in feite vintage collectors items. De collectie bevat helaas geen jurken van Diana, wel enkele modeschetsen van haar iconische jurken.

De koninklijke zusjes droegen vroeger vaak hetzelfde, zoals deze jurkjes uit 1935/1936...

Hebben!

Britse royalty liefhebbers zullen vast smullen van de identieke jurkjes die Elizabeth en Margaret vroeger vaak droegen. Maar nu ons vakantiegeld is gestort, willen we zo een bod willen uitbrengen op de jurken van Margaret…

Palazzo jumpsuit, 1960, ongeveer 600 pond:

Christian Dior zijden cocktaildress, 1970, ongeveer 1000 pond:

Christian Dior, 1975, ongeveer 600 pond:

Thea Porter chiffon avondjurk, 1978, ongveer 2500 pond: 

Zijden kaftan, 1965, ongeveer 600 pond:

De collectie wordt op 18 juni geveild, via Kerry Taylor Auctions

Bron en beeld: Kerry Taylor.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!