Prinses Marie-Chantal schrijft etiquetteboek

Door Ella Vermeulen
Prinses Marie-Chantal schrijft etiquetteboek

Hoe heurt het eigen, op zijn royals?

Kroonprinses Marie-Chantal heeft vijf kinderen die allemaal bekend staan om hun prettige manieren, dus ze weet waar ze het over heeft als het gaat om opvoeden. Een blog voor ouders had ze al "… en daar kwamen heel vaak dezelfde vragen binnen," zegt ze.

Zoals: hoe combineer je je werk (Marie-Chantal is een succesvol ondernemer in kinderkleding) met je gezin en een actief sociaal leven? "En je wilt niet weten hoeveel vragen er kwamen over goede etiquette voor kinderen in onze snelle wereld, waarin technologie zo'n centrale rol speelt," zegt de prinses. "Het werd me vanzelf duidelijk dat er een behoefte was aan een handboek over moderne manieren voor kinderen."

Prinses Marie-Chantal schrijft etiquetteboek

Haar 'Manners start at breakfast' gaat over tafelmanieren, sociale media, fashion do's en don'ts, maar ook over omgaan met mobieltjes en in het dagelijks leven een gesprekje voeren.

Prinses Marie-Chantal schrijft etiquetteboek

Haar beste advies? "Je kunt als ouders niet lui zijn, je moet altijd het goede voorbeeld geven," zegt ze. "Dus ook samen aan tafel ontbijten, ook al heb je eigenlijk geen tijd. Dan maar iets eerder opstaan. Het is de investering waard, je legt er een geweldige basis mee, echt waar."  

Foto (c) Hollandse Hoogte, Abrams Books

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in