Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Belgisch hof deelt: kroonprinses Elisabeth gaat aan Harvard studeren

De Belgische prinses pakt deze zomer haar biezen.

prinses Elisabeth

"Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Elisabeth, Hertogin van Brabant, zal vanaf deze zomer studeren aan de Universiteit van Harvard in Boston in de Verenigde Staten", deelt het Belgische hof vandaag. Waar de toekomstige koningin zich eerder al volledig stortte op het universiteitsleven van Oxford, vliegt ze nu nog veel verder uit.

Prinses Elisabeth

Kleine kroonprinsesjes worden groot, dat hebben koning Filip en koningin Mathilde zich de afgelopen jaren ongetwijfeld beseft. Als toekomstige koningin moet prinses Elisabeth natuurlijk zo goed mogelijk op haar toekomst voorbereid worden, en dat betekent ook: op eigen benen leren staan! Zo laat de prinses zich met enige regelmaat zien bij publieke evenementen.

Toch blijft ze grotendeels buiten de spotlights. De prinses is natuurlijk nog jong, en zit nog volop met haar neus in de boeken. Na het halen van haar Internationaal Baccalaureaat aan het Welshe United World College (ja, die waar onze eigen Willem-Alexander en Alexia ook pupillen waren), stortte zij zich vol overgave op een militaire training, en hierna volgde een bacheloropleiding aan het Oxfordse Lincoln College. Al dat studeren heeft haar duidelijk geen windeieren gelegd, want de prinses kan zich nu opmaken voor een flinke verhuizing!

Boston

Vandaag heeft het Belgische koningshuis namelijk onthuld dat de prinses naar Boston verhuist, om daar aan de Universiteit van Harvard een master-graad Public Policy te halen. “Ze is recent geslaagd voor de toelatingsproeven. Deze tweejarige master zal haar universitaire opleiding aanvullen na haar bachelor in geschiedenis en politiek aan de Universiteit van Oxford (Lincoln College)”, meldt het hof.

Harvard University is immers niet de minste naam, en alleen de meest hardwerkende studenten worden hier aangenomen. Elisabeth mag zichzelf dan ook absoluut een schouderklopje geven, want ze heeft ongetwijfeld hard gewerkt voor haar plekje aan de topuniversiteit.

Modelstudent

Alsof dat nog niet mooi genoeg was, laten de Belgen ook weten: “De Prinses werd ook geselecteerd voor een Honorary Award van het Fulbright Program, het internationale uitwisselingsprogramma voor onderwijs van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.” Die Elisabeth heeft duidelijk flink gestudeerd de afgelopen periode.

Met haar hardwerkende houding en oog voor de troon, vermoeden wij zo dat prinses Elisabeth een bijzonder rooskleurige toekomst tegemoet gaat. Maar nu eerst: op naar Boston. Succes, hoogheid!

Royalty
  • HLN, Beau Monde
  • NL Beeld