Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit is de prestigieuze school waar prins George, prinses Charlotte en prins Louis les krijgen

Een privéschool met faciliteiten waar je u tegen zegt

Dit is de prestigieuze school waar prins George, prinses Charlotte en prins Louis les krijgen

Het leventje van een prins of prinses mag er dan anders uitzien als dat van de meeste kinderen, ook met een koninklijke titel moeten kinderen gewoon naar school. Voor de kinderen van prins William en prins Kate is dat niet anders. In eerste instantie begon de kroost van de Wales'jes op een basisschool in Londen, maar na de verhuizing naar Windsor vervolgen de kinderen hun onderwijs aan de prestigieuze privéschool Lambrook School. En dat is nogal een verschil met de basisschool zoals wij die kennen.

Intensief programma

Waar wij het op de basisschool vaak moesten doen met een simpele gymzaal, kunnen prins George, prinses Charlotte en prins Louis zich op school vermaken op de golfbaan, in het zwembad of zelfs het theater. Daarnaast zijn op de privéschool vlakbij Windsor Castle ook sportstudio's en kunststudio's te vinden. Het enorme complex strekt uit over 21 hectare grond, genoeg ruimte voor alle scholieren om zich te ontwikkelen op uiteenlopende vlakken dus.

Beeld: NL Beeld

Maar dat betekent niet dat de kinderen niet hard moeten leren. Sterker nog, deze school kent zelfs een zesdaagse schoolweek in plaats van vijf. Het programma van de school is veelzijdig en intensief, zodat ze naar eigen zeggen de leerlingen de kennis kunnen bieden die ze nodig hebben om vol zelfvertrouwen de wijde wereld in te gaan. Wat dat betreft volkomen begrijpelijk dat de koninklijke kinderen naar deze school gaan. Zo worden ze goed voorbereid op hun leven in de spotlights en vol verantwoordelijkheden als leden van het Britse koningshuis. In dat volle programma is er veel aandacht voor maatschappelijk bewustzijn en de belangen van de publieke gemeenschap. Deze onderwerpen zijn ook absoluut van toepassing op de toekomst van de prinsjes en prinses.

Toekomstplannen

De oudste zoon van de Wales'jes, prins George, wordt deze zomer al elf jaar. Het duurt nog eventjes voor het zover is, maar William en Kate zich al aan het oriënteren welke school de volgende stap zal zijn voor de prins. Er gaan geluiden de rondte dat er een bezoekje is gebracht aan de St Edward's School in Oxford, waar 'het geluk van de kinderen' hoog in het vaandel staat. Opnieuw een prestigieuze school met een prijskaartje van bijna 55.000 euro per jaar, maar dat past ook wel bij de verwachtingen die de kroonprins zal moeten waarmaken.

Royalty
  • Blauw Bloed, Lambrook School
  • NL Beeld