Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Anne lijdt na ongeval aan geheugenverlies

Ze weet niet meer wat er precies is gebeurd op haar landgoed.

anne

Afgelopen maandag kregen we heftig nieuws te horen vanuit Buckingham Palace. Het Britse hof meldde dat prinses Anne na een incident op haar landgoed in het ziekenhuis was beland. Er werd een spoedig herstel voorspeld, maar nu blijkt dat de Princess Royal last heeft van tijdelijk geheugenverlies.

Incident

Voor het weekend paradeerde Anne nog in opperbeste stemming rond bij de Royal Ascot, maar na zondagavond is de prinses er heel anders aan toe. Buckingham Palace zei maandag in een verklaring dat Anne na een incident bij haar huis op het landgoed Catcombe Park in het ziekenhuis is beland. Het hof meldde toen dat de zus van Charles lichte verwondingen en een hersenschudding had opgelopen. Wat er precies is gebeurd is onduidelijk, maar het medische team liet doorschemeren dat haar verwondingen aangebracht kunnen zijn door het hoofd of de benen van een paard.

Tijdelijk geheugenverlies

Dat Anne momenteel in het het Southmead Hospital verblijft, zou enkel uit voorzorgsmaatregelen zijn. Het Britse hof stelde eerder dat de prinses 'spoedig en volledig' zou herstellen. Nu melden insiders echter dat er meer aan de hand zou kunnen zijn. Media als NBC News en The Telegraph schrijven dat het incident ertoe heeft geleid dat Anne last heeft van tijdelijk geheugenverlies. De prinses zou niet precies weten wat er gebeurd is op haar landgoed.

Gelukkig heeft Timothy Laurence, de partner van prinses Anne, een minder verontrustende update gegeven over haar gezondheidssituatie. Hij zegt dat zijn vrouw 'goed herstelt'.

Werkzaamheden neergelegd

Hoewel er dus alle vertrouwen is dat Anne straks weer de oude is, zitten haar gebruikelijke royal duties er nu even niet in voor de prinses. Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat ze haar werkzaamheden voor minstens een week neerlegt. Dat betekent dat ze onder meer het Japanse staatsbezoek en een bezoek aan Canada moet laten schieten. Jammer, maar gezondheid gaat natuurlijk voor alles. Wij hopen dat de Princess Royal er snel weer bovenop is!

Royalty
  • RTL Boulevard, Hello! Magazine, Archief
  • NL Beeld