Prins Albert heeft het coronavirus

Prins Albert heeft het coronavirus

De eerste royal met een bevestigd geval van het coronavirus is een feit: prins Albert van Monaco sprak zich vandaag uit over zijn diagnose.

De prins is de eerste royal die officieel bekendmaakt het virus te hebben. Volgens het prinsdom maakt hij het goed en maakt hij zich geen zorgen. In heel Monaco zijn tot nog toe negen besmettingen vastgesteld.

In een persbericht geeft het Prinselijk Paleis van Monaco aan dat de prins eerder deze week getest is op COVID-19. "Hij wordt goed in de gaten gehouden door zijn behandelende arts en specialisten van het Princess Grace Hospital Center (CHPG)."

Niet rustiger aan

De prins denkt er niet aan om rustig aan te gaan doen. "Hij blijft gewoon doorwerken vanuit zijn thuiskantoor en staat in nauw contact met het kabinet, de regering en zijn medewerkers." Wel roept hij zijn landgenoten op om mee te werken aan de maatregelen rondom corona en het contact met anderen tot een minimum te beperken.

Een paar dagen geleden maakte de prins nog deze videoboodschap voor zijn landgenoten.

Of hij ook gescheiden zit van Charlene en de tweeling, wordt niet benoemd, maar is wel aannemelijk. Het paleis belooft de wereld op de hoogte te houden van Alberts gezondheid.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in