Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prachtig! De hertog en hertogin van Westminster zijn in het huwelijksbootje gestapt

En dat onder toeziend oog van menig koninklijk gast.

bruiloft

Het was weer tijd voor een royal wedding! Op 7 juni hebben de hertog en hertogin van Westminster elkaar het ja-woord gegeven in de kathedraal van Chester in het noorden van Engeland.

Prachtige bruiloft

Hugh Grosvenor en Olivia Henson stapten onder toeziend oog van maar liefst 400 genodigden in het huwelijksbootje. Onder de gasten bevonden zich enkele leden van de Koninklijke familie. Zo zagen we prins William op het huwelijk, die als ceremoniemeester fungeerde. Hij droeg een mooi pak met een blauwe stropdas.

Beeld: NL Beeld

Ook prinses Eugenie was aanwezig als gast. Zij droeg een olijfgroene jurk van het label JOSEPH met lange mouwen en een geplooide rok, gecombineerd met een crèmekleurige pillboxhoed van Emily London en matchende crèmekleurige pumps van Aquazurra.

Beeld: NL Beeld

Koning Charles en koningin Camilla werden niet gezien op de bruiloft, evenals Harry en Meghan. En hoewel prins William dus wel aanwezig was, stond Kate niet aan zijn zijde. Toch is de bruidegom een geliefde man bij de koninklijke familie. Zo is hij zelfs de peetvader van zowel prins George als prins Archie.

De bruidegom

Hugh Grosvenor werd beschouwd als een van de meest begeerde vrijgezellen van Groot-Brittanië, totdat hij zich in 2023 verloofde met Olivia Henson. Zijn geschatte nettowaarde van 12,8 miljard maakte hem de rijkste persoon in Groot-Brittannië onder de 40 jaar.

Maar dit weekend was het dan zover: Hugh behoort niet langer tot de meest begeerde vrijgezellen van Groot-Brittanië. De hertog en hertogin van Westminster gaven elkaar namelijk het ja-woord. Hugh droeg een rokkostuum met een gestreepte pantalon, een witte bloem op zijn linkerborst gespeld en een roze stropdas.

Beeld: NL Beeld

De bruid

Samen met haar vader, Rupert Henson, arriveerde de bruid. Olivia droeg een prachtige ivoorkleurige trouwjurk van de Britse bruidsontwerper Emma Victoria Payne. Het borduurwerk op de jurk was met de hand aangebracht, en bevatte initialen van het stel en hun trouwdatum.

Bij een royal wedding kan natuurlijk een tiara niet ontbreken. Olivia droeg de Faberge Myrtle Leaf Tiara, die gemaakt is voor de Grosvenor bruiden en al sinds de creatie in 1906 bij de Grosvenors is. Ook haar bruidsboeket had een link met haar schoonfamilie. De bloemen zijn namelijk afkomstig uit de tuin van Eaton Hall, het familiekasteel.

Beeld: NL Beeld

Foutje

Helaas liep de bruiloft niet geheel volgens plan. Demonstranten zorgden vrijdag namelijk voor enige ophef. Toen het bruidspaar na de ceremonie naar buiten kwam, verscheen er oranje rook uit het publiek, en bleek dat twee actievoerders van de actiegroep Just Stop Oil brandblussers gebruikten om poederverf in de lucht te spuiten.

"Bruiloften zijn een tijd waarin we samenkomen om feest te vieren en ons te verbinden aan de toekomst. Maar voor ontelbare miljoenen mensen over de hele wereld is er geen toekomst tenzij we samenkomen om het gebruik van olie en gas te stoppen", liet Just Stop Oil in een verklaring weten.

Gelukkig was het ondanks de demonstratie, alsnog een droomhuwelijk!

Royalty
  • Hello! Magazine, Beau Monde
  • NL Beeld