Ook Amerika begint een beetje Meghan-moe te worden

Door Ella Vermeulen
Ook Amerika begint een beetje Meghan-moe te worden

En in Zuid-Afrika zijn ze eveneens op haar afgeknapt.

Vanuit PR-oogpunt was het geen goede week voor Meghan, de hertogin van Sussex, die met haar eerste Archetypes-podcast en een interview met The Cut een niet onaardig publiciteitsoffensiefje scoorde.

Helaas niet met ronkende reviews: de podcast werd weliswaar veel beluisterd (no 1 op  Spotify, niet gek!), maar er kwam nogal wat kritiek op het feit dat Meghan veel meer zelf aan het woord was dan dat ze haar gast en vriendin Serena Williams een uithoorde over het onderwerp: vrouwen en ambitie. Want die weet daar vast aardig wat van, gezien haar carrière op de tennisbaan.

In de podcast kwam onder andere ter sprake dat Archie, het zoontje van de Sussex'jes, tijdens de Royal Tour in Zuid-Afrika, aan een brand op zijn kamer zou zijn ontsnapt. Dat is natuurlijk eng, maar een brand is wat anders dan een kacheltje dat een beetje smeult: 'De stekker werd eruit getrokken en het werd verder afgehandeld.' 

Er zat ook de nodige overdrijving in de neerbuigende term 'housing unit', alsof ze er in een wooncontainer verbleven. Het bleek het niet onaardige huis van de Britse High Commissioner te zijn.

En Zuid-Afrika maakte #VoetsekMeghan trending omdat ze het land nu niet echt positief afschilderde.

Ook Amerika begint een beetje Meghan-moe te worden

Engeland is al langer klaar met Meghan's vermeende trauma's van welgeteld 72 dagen werken voor de koninklijke familie, iets wat haar er overigens niet van weerhoudt haar hertogin van Sussex-titel te blijven gebruiken. Hmm.

Ook Amerika begint een beetje Meghan-moe te worden

Het verdienmodel van de familie Sussex en het Court of Montecito is dan ook echt Amerika.

Dan helpt het niet om in een nogal pompeus interview bijvoorbeeld onwaarheden te verspreiden over 'veertig fotografen die Archie op school zouden opwachten' als ze in Engeland zouden zijn gebleven. Dat land heeft, net als Nederland, een soort mediacode rond privémomenten. George en Charlotte gaan al jaren ongestoord naar school, naar het park en mee op andere uitjes.  

Ook Amerika begint een beetje Meghan-moe te worden

En als je eerste grote interview daar dit soort reacties oplevert van media die je eerst goed gezind waren, is het zaak je zorgen te maken, je niet meer met Nelson Mandela te vergelijken, als vrouw met vele privileges wat minder het slachtoffer uitgangen en je koers te verleggen. 

PS Voor wie er niet genoeg van kan krijgen: Meghan's tweede Archetypes podcast heeft Mariah Carey als gast. Eens kijken of die er wél een speld tussen krijgt ?

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in